Bucurii mari pentru cei mici: dubla lansare de carte la Biserica Adventista de Ziua a Saptea Invingatori din Bucuresti

1Sambata, 12 decembrie orele 18,00, intr-o atmosfera placuta si destinsa, copii si parinti s-au putut bucura impreuna de lansarea a doua carti deosebite, semnate Ion Buciuman si Florin Bica.

Cei doi scriitori au mai lansat impreuna anul acesta in luna mai doua carti, in acea ocazie fiind vorba de poezie pentru adulti: Poiana cu izbuc si Ocolul clipei in optzeci de vesnicii.

Poetul adult, profund, autor al volumului de versuri Poiana cu izbuc, a lasat deoparte mistria, si-a dat jos sortul, a uitat de sobrietate si, luandu-si nepotica — Melania — pe genunchi, a modelat/nascocit/cioplit din cuvinte un set de rime pentru naparstoci, pentru ai de-o schioapa. Si uite asa a iesit carticica!”, scrie Florin Bica pe blogul personal despre cartea Melania, ghici!
ibVa lasam bucuria de a desoperi totodata si cartea Jucarie de hartie: o carte de rime, fabule versificate si perspective hazlii asupra lumii, cu o morala ascunsa atat de bine printre randuri, incat s-ar putea ca unora sa le scape.
fbEvenimentul care a avut loc in incinta Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea Invingatori s-a bucurat de prezenta unor distinsi invitati, care au luat cuvantul, mentionand importanta lecturii pentru cei mici, dar si pentru… bunici.

Doamna Elena Petrescu, profesor de limba romana, pastorul Adrian Neagu, sef de redactie al Editurii Viata si Sanatate, domnul Serban Andreescu – ilustrator de carte de copii cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu, doamna Medeea Rosca, membra a Cenaclului Fractali, ne-au incantat prin cuvantari convingatoare la adresa lecturii, dar si a relatiei pe care suntem datori sa o avem cu copiii.

Cartile lansate nu au facut decat sa reimprospateze pentru toti cei prezenti amintiri frumoase dintr-o perioada ce ramane profund ancorata intr-un coltisor al inimii, copilaria. Speram ca acest gen de evenimente sa se repete, spre bucuria iubitorilor de literatura pentru copii.

Articol de Dana Dobre

One Comment

    Lasă un răspuns

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.