Femeia cu inima de aur: traverseaza muntii saptamanal sa ajunga la casuta prietenei oarbe, apoi o ghideaza catre biserica

Femeia cu inima de aur: traverseaza muntii saptamanal sa ajunga la casuta prietenei oarbe, apoi o ghideaza catre biserica

Simei-Tong-leading-Zhou-MaoyingDis de dimineata, o data pe saptamana, Simei Tong isi paraseste casuta situata pe inaltimile muntilor din provincia Hunan din China.

Merge timp de doua ore pe potecile montane inguste apoi pe ulitele prafuite ale satelor, pentru a ajunge la casa prietenei sale oarbe, Zhou Maoying.

 

Sprijinind-o de brat, o ghideaza cu atentie pe drum timp de aproximativ o ora de mers pe jos. Cand ajung in satul Luo Shui in care se afla micuta biserica unde trebuie sa ajunga, mai au un ultim obstacol inainte de a ajunge la destinatie: traversarea unui rau prin trecerea de pe o piatra pe cealalta, intrucat nu exista alta cale.

Prietena lor Yang Jinying, care frecventeaza aceeasi bisericuta si pleaca foarte dimineata de acasa, a alunecat recent pe pietrele din rau si si-a fracturat bratul.

Autoritatile chineze se declara in mod oficial ateiste, conform Constitutiei tarii si nu vad cu ochi buni libertatea religioasa in cadrul natiunii, mentioneaza Actualidad Cristiana.

De aceea in tara se duce o campanie furibunda de demolare a bisericilor crestine din toate provinciile, folosind argumentul ca trebuie sa „elimine toate constructiile ilegale”.

In ciuda repetatelor hartuieli a credinciosilor, se estimeaza ca pana in anul 2030, China, in mod surprinzator, va fi natiunea cu cei mai multi crestini din intreaga lume.

Astazi exista aproximativ 100 de milioane de chinezi care marturisesc credinta in Hristos, desi statisticile oficiale chineze ascund sau deformeaza aceasta cifra.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.