Acasă » Painea “Ezechiel”: Produsul de panificatie care foloseste reteta unui verset biblic

Painea “Ezechiel”: Produsul de panificatie care foloseste reteta unui verset biblic

Painea “Ezechiel”: Produsul de panificatie

Painea “Ezechiel”: Produsul de panificatie care foloseste reteta unui verset biblic

Intr-o combinatie unica, pe baza unui verset din Biblie, o prestigioasa companie americana produce una dintre cele mai sanatoase paini din lume.

“Food for Life” a creat o gama intreaga de produse de panificatie, cereale si macaroane cu ingrediente din grane diverse. Multi oameni isi inchipuie ca painea este un aliment foarte simplu. Insa putini cunosc principiile complexe ce pot fi folosite la fabricarea painii.

Cei mai importanti factori care au impact asupra calitatii painii sunt ingredientele, fermentarea si modul de coacere. Painea “Ezechiel” foloseste “reteta” din cartea profetului Ezechiel, capitolul 4, versetul 9 din Biblie. “Ia-ti si grau, orz, bob, linte, mei si alac, pune-le intr-un vas si fa paine din ele”.

Sase tipuri de grane si legume preparate si combinate formeaza ceva uimitor. Ce este diferit legat de aceasta paine este ca granele mentionate mai sus, inainte de-a fi utilizate pentru fabricarea painii, sunt puse la germinat.

Doar in felul acesta pot fi extrase anumite minerale si vitamine din aceste grane, care in alte conditii nu ar putea fi fructificate.

Calitatile nutritive ale acestei paini pot fi atestate si de tipul de magazine in care este comercializata aceasta in zona in care locuiesc: Vitamin House West, Arizona Health Foods, Vitamin House Nutrition Centers si HI-Health Supermart.

Painea “Ezechiel” este de asemenea disponibila si la unele super-marketuri. Nu se gaseste insa pe rafturile cu paine, ci in general in congelator, fiind foarte perisabila. Aceasta este comercializata in mai multe sortimente, printre care: cu seminte de susan, scortisoara, cu seminte de in (flax bread).

Cu toate ca este ceva mai scumpa decat painea obisnuita, mai multi consumatori au optat pentru ea, in detrimentul celei traditionale. Site-ul Amazon comercializeaza retete pentru aceasta paine sub numele de “Ezekiel Bread Kit”.

Octavian D. Curpas

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.