Proiectul „In sfarsit acasa”: ADRA ROMANIA inaugureaza o noua locuinta sociala la Ploiesti, in parteneriat cu autoritatatile locale

Proiectul „In sfarsit acasa”: ADRA ROMANIA inaugureaza o noua locuinta sociala la Ploiesti, in parteneriat cu autoritatatile locale

DSC_8248ADRA ROMANIA face parte din reteaua ADRA International, una dintre cele mai raspandite organizatii neguvernamentale din lume, fiind activa in 129 de tari si conducandu-se dupa o filosofie care imbina compasiunea cu spiritul practic, adresandu-se oamenilor in nevoie, fara sa faca deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios.

5Infiintata in 1990, Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania se implica in special in proiecte de dezvoltare de care beneficiaza intreaga populatie si ofera sprijin in mod neconditionat indiferent de religia, rasa, etnia sau genul beneficiarilor.

ADRA Romania urmareste imbunatatirea calitatii vietii pentru cei in nevoie si investeste in potentialul oamenilor, prin initiative de dezvoltare comunitara, axandu-se pe cinci directii principale: dezvoltare economica, educatie si sanatate de baza, lupta impotriva violentei in familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale si asistarea categoriilor sociale defavorizate.
6Proiectul „In sfarsit acasa” este modalitatea prin care ADRA ROMANIA construieste locuinte sociale pentru familiile defavorizate, familii care sunt selectate in colaborare cu autoritatile locale.

In fiecare an ADRA construieste mai multe astfel de locuinte, contribuind in acest mod la imbunatatirea conditiilor de viata ale persoanelor defavorizate. Acest proiect se desfasoara in parteneriat cu autoritatile locale, iar finantarea vine atat de la persoane fizice cat si de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizeaza cu ajutorul voluntarilor din tara, dar si din strainatate.

4In Municipiul Ploiesti, proiectul a fost implementat cu sprijinul Consiliului Local care a pus la dispozitie o suprafata de 298 mp de teren pe strada Mierlei, nr. 24 (conform Hotararii nr. 358 din data de 24 sept. 2014) cu scopul construirii unei case pentru o familie tanara din Ploiesti care se confrunta cu mari probleme de sanatate. Amandoi sotii Crisan, de 36 si respectiv 32 de ani, sufera de afectiunea “Charchoot Marie Tooth”, o boala care le-a afectat muschii de la gambe si antebrate.

Din acest motiv, ei nu mai pot locui in locuinta sociala de la etajul 2 pusa la dispozitie de Primarie, nu mai pot urca scarile, nu beneficiaza de caldura si nici de apa calda, iar baia comuna ingreuneaza si mai mult existenta lor zilnica.

Starea lor de sanatate se agraveaza de la o zi la alta, domnul Nicolaie Crisan, avand nevoie permanent de sprijin si ingrijire speciala. Fiica lor, Adina, in varsta de 12 ani, este un copil sanatos, cu rezultate foarte frumoase la scoala, iar ADRA Romania a decis sa intervina in acest caz si sa construiasca, in parteneriat cu Primaria Ploiesti, o casa adaptata persoanelor cu dizabilitati. Proiectul a fost dus la bun sfarsit cu ajutorul voluntarilor si sponsorilor.
1Inaugurarea locuintei si conferinta de presa va avea loc pe data de 1 noiembrie 2015, orele 10:00 in locatia din str. Mierlei, nr. 24, Ploiesti.

La eveniment sunt invitati reprezentanti ai institutiilor publice, reprezentanti media, finantatori si voluntari.

Robert Georgescu, Director executiv ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.