Acasă » Sezoanele vietii si Numele lui Dumnezeu: Retrospectiva a Conferintei Nationale a Femeilor – Mamaia 2015

Sezoanele vietii si Numele lui Dumnezeu: Retrospectiva a Conferintei Nationale a Femeilor – Mamaia 2015

IMG_9463Cu ajutorul lui Dumnezeu, anul acesta – 2015, am celebrat a unsprezecea editie a vizunii si lucrarii cu femeile din Romania la care au participat aproximativ 600 de femei din denominatiuni diferite. Cele aproape 600 de participante au venit din toate zonele tarii, dar si din strainatate, si anume femei din Ucraina, un grup compact de romance stabilite de mai multi ani in Roma si Milano, femei din Republica Moldova, Spania, Germania, Austria, Statele Unite, Canada. Participantele au fost cazate la hotelul ,,Siret” si hotelul ,,Palas”, la parterul caruia intr-o sala spatioasa si frumos amenajata s-a derulat programul dens al conferintei (sesiuni de mesaje, seminare pe tematici specifice, marturii, inchinare prin cantare si, in fiecare seara, adevarate batalii ale rugaciunii). Sesiunile s-au desfasurat dupa-amiaza, astfel ca fiecare participanta s-a putut bucura de mare si de baile de soare in orele diminetii in cadrul minunat al plajei.

Aceasta viziune a inceput in anul 2004 cu tabere de femei la care participau aproximativ treizeci de femei intr-o serie de trei zile. Organizam doua serii de cate treizeci de femei pe saptamana trei ani la rand. Pe langa sesiunile de invatatura, am introdus gupele mici de partasie si timpul alocat consilierii. O masura importanta in lucrarea lui Dumnezeu de trezire spirituala a familiilor, a bisericii, a natiunii – incepe cu „vindecarea fiicei poporului Meu”. Multe femei au primit in cadrul acestor tabere vindecarea interioara si, apoi, au transmis vindecarea si restaurarea in vietile familiilor lor si in vietile altor femei. De asemenea, in cadrul acestor tabere, multe femei L-au primit pe Isus Hristos ca Mantuitor personal.

In anul 2006, participand la Conferinta de Foc, sustinuta de evanghelistul Reinhard Bonnke, desfasurata la Timisoara, Duhul lui Dumnezeu ne-a vorbit mie si sotului meu despre o largire a hotarelor lucrarii adresate femeilor si implicit familiilor din Romania. Am primit viziunea conferintelor nationale de femei deoarece renumitul evanghelist, Bonnke, vorbea nu doar despre importanta calitatii, ci si despre dorinta lui Dumnezeu de a largi hotarele Imparatiei Lui prin cantitate.

Incepand cu anul 2007, aceasta lucrare cu femeile s-a extins la nivel national. O contributie deosebit de esentiala in largirea acestei lucrari il are si parteneriatul cu Televiziunea Alfa Omega TV, prin intermediul careia mii de alte femei din Romania si diaspora pot viziona conferinta. S-au dovedit deosebit de eficiente si in conferintele nationale structura si viziunea pe care o probaseram in tabere, adica: timpul de lauda si inchinare in unitate, sesiuni de invatatura, grupe de studiu biblic, seminare, atelierele de rugaciune, timp de relationare si consiliere. Intre anii 2007 si 2010 – a fost un timp in care ne-am ocupat special de vindecarea ranilor si eliberare. Numarul femeilor participante a crescut in fiecare an. Incepand cu anul 2011, titlurile conferintelor: „Fii o solutie, nu o victima a imprejurarilor” , „Schimbata, nu doar atinsa de Dumnezeu”, „Destine marete si razboiul spiritual”, „ Indragostirea datatoare de viata – Cantarea Cantarilor” – dezvaluiau un nou nivel pentru femeile din Romania – de la victima la a fi o parte a solutiei lui Dumnezeu pentru lumea din jur: familie, biserica, societate.

Conferinta din acest an, 2015, a avut loc in perioada 22-27 iunie si a fost un real apogeu al conferintelor nationale de femei din Romania. O adevarata ostire de femei, intr-o unitate coplesitoare, adunate in jurul temei „Sezoanele vietii si Numele lui Dumnezeu” – am urcat pe Muntele prezentei Lui, uimindu-ne de frumusetea Lui si de frumusetea pusa de El in fiecare dintre noi. ,,Dar aceia din popor, cari vor cunoaste pe Dumnezeul lor, vor ramane tari si vor face mari ispravi.“ (Daniel 11:32). Manifestarea slavei lui Dumnezeu printre noi, atingerea telului – ,,schimbata nu doar atinsa de Dumnezeu” , experimentarea unui val nou de trezire spirituala in contextul Conferintei Mamaia 2015 – se datoreaza in mare parte faptului ca la aceasta conferinta am introdus seminare care au constat in studiul direct pe Scriptura.

Impreuna cu noi a participat o echipa din Republica Moldova: Viorica Albu, familia Buzila Alexandru si Ina, familia Sili Nicolae si Svetlana, instruita la Precept Ministries, cu ajutorul carora am studiat caracterul lui Dumnezeu revelat prin Numele Lui. Fiecare participanta a primit favorul divin de a intra in posesia cartii : ,,Doamne, vreau sa Te cunosc” de Kay Arthur – un studiu biblic profund despre Numele lui Dumnezeu. Fundamentul in trezirile spirituale este cunoasterea si aprofundarea Scripturii si apoi rugaciunile bazate pe Cuvantul lui Dumnezeu revelat. Am fost deosebit de placut surprinsa sa constat cat de interesate sunt femeile de studiul Numelor lui Dumnezeu pe baza Scripturii, deoarece salile seminarelor au fost arhipline.

Vorbitoarele la sesiunile in plen la aceasta conferinta au fost femei cu experienta in slujirea prin darul invataturii, avand chemarea si ungerea lui Dumnezeu pentru aceasta lucrare: Mirela Petan, coordonatoarea Retelei de Rugaciune pentru Romania (www.prayernet.ro), moderator al emisiunii de la Alfa Omega TV. ,,Puterea rugaciunii” , Rodica Baciu, realizatoarea emisiunii ,,Pentru noi, femeile” de la Credo TV., Tatiana Petric – implicata in slujirea femeilor la conferinte si in grupe de studiu biblic, Dr. Rodica Malos, Rodica Volintiru si Ligia Seman.

In mod cu totul special, doresc sa-mi exprim recunostinta inaintea lui Dumnezeu pentru darul Lui pentru aceasta generatie de femei care este Elena Nini, fara ajutorul si dedicarea careia – aceasta conferinta nu ar fi fost posibila. Slujirea ei este deosebit de pretioasa in ochii lui Dumnezeu si pentru noi, toate. Ii multumesc lui Dumnezeu si pentru colaboratoarele mele: Elena Patrascu, Tabita Pirvu si Summer Macsim pentru tot efortul depus in tot ce inseamna mass-media conferintei.

Sesiunea fiecarei vorbitoare a avut un puternic impact spiritual. Ungerea Duhului a fost speciala peste fiecare slujitoare. Revarsarea ungerii s-a datorat in mare parte rugaciunilor femeilor cu o dedicare aparte in slujba de mijlocire. Aceste pretioase femei, chemate de Dumnezeu in lucrarea de mijlocire, au fost alaturi de mine si de echipa de slujire cu mult timp inainte de conferinta prin rugaciune si incurajare. Totodata, ele au venit cu cateva zile mai devreme la conferinta, rugaciunile lor impreunapregatind un cer deschis unde accesul la Tronul harului lui Dumnezeu este mult mai usor. Adunarea laolalta a femeilor din Romania este o parte expresiei spirituale a unitatii Duhului, a madularelor Trupului lui Hristos, cadrul de manifestare a binecuvantarilor Psalmului 133: ,,Iata, ce placut si ce dulce este sa locuiasca fratii impreuna! Este ca untdelemnul de pret, care, turnat pe capul lui, se coboara pe barba, pe barba lui Aaron, se coboara pe marginea vesmintelor lui.Este ca roua Hermonului care se coboara pe muntii Sionului, caci acolo da Domnul binecuvantarea, viata, pentru vesnicie.
IMG_9275Alinierea la Planul desavarsit al lui Dumnezeu pentru biruinta – lucrarea corporativa, in armonie, a Trupului lui Isus Hristos al carui Cap este Mesia, Unsul – este cheia marilor biruinte spirituale pe care le experimentam la aceste conferinte. De aceea, rezultatele nu s-au rezumat doar la acel timp sau la acea stare de entuziasm pe termen scurt ce preceda astfel de intalniri. Nu sunt de acord cu evaluarile raportate la emotii inalte de moment. Ceea ce da adevarata valoare si realul sens al unor astfel de intalniri sunt rezultatele cu impact spiritual pe termen lung. Spiritualul determina lumea reala. Vad un plan ceresc, inainte de vesnicii, creat de Dumnezeu in Hristos pentru Biserica Lui in care este incadrata si lucrarea femeilor din Romania si implicit a familiilor lor. Prin ceea ce se intampla in plan material, pe pamant in ascultare de principiile lui Dumnezeu: ramanerea in Cuvantul Lui, rugaciune, post, unitate – acest plan ceresc este eliberat pe pamant si schimba profund destinele pamantesti, vesnice si mediul nostru inconjurator, conform cu Isaia 55:8-11: ,,Caci gandurile Mele nu sunt gandurile voastre, si caile voastre nu sunt caile Mele, zice Domnul. Ci cat sunt de sus cerurile fata de pamant, atat sunt de sus caile Mele fata de caile voastre si gandurile Mele fata de gandurile voastre. Caci, dupa cum ploaia si zapada se coboara din ceruri si nu se mai intorc inapoi, ci uda pamantul si-l fac sa rodeasca si sa odrasleasca, pentru ca sa dea samanta semanatorului si paine celui ce mananca, tot asa si cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele.” Ma bucur sa constat ca acest mod de raportare la planul ceresc al lui Dumnezeu pe care dorim sa il eliberam in mijlocul nostru este unanim pentru femeile care slujim la conferinta si a fost transmis femeilor participante, la randul lor ducand aceasta viziune in familiile lor, biserica si societate.

La inceputul fiecarui an, femei din Romania, in legatura Duhului, in parteneriat cu Reteaua Nationala de Rugaciune si Post din Romania, coordonata de Televiziunea Alfa Omega, stam impreuna 21 de zile de rugaciune si post, avand drept tinta trezirea spirituala a femeilor si familiilor din Romania, proces care include: cresterea spirituala personala, binecuvantarea in dragoste si unitate a familiilor noastre, propasirea Bisericii lui Hristos indiferent de denominatiuni, lucrarea de restaurare, echipare, evanghelizare a femeilor din Romania, binecuvantarea oraselor din Romania si a tarii noastre, binecuvantarea Israelului, poporul ales de Dumnezeu, si mijlocirea pentru Biserica Universala de pe intreg pamantul in scopul pregatirii pentru intampinarea lui Isus Hristos, Mirele Preaiubit al Bisericii Sale. Conferintele de la Mamaia sunt orientate spre aceste scopuri mentionate.

Conferinta Mamaia 2015 a fost ca un popas impreuna in unitate pe Muntele lui Dumnezeu unde am putut adora frumusetea Lui descoperita prin Numele Lui. Dupa ce ai avut astfel de intalniri cu Dumnezeu, cand slava Lui iti este revelata precum lui Moise si Ilie pe munte, precum ucenicilor pe Muntele schimbarii la fata sau Mariei ce L-a vazut pe Domnul Cel inviat – nu mai poti fi la fel… ,,Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr’o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului.“ (‭2 Corinteni‬ ‭3‬:‭18‬). L- am adorat pe Iahve Savaoth si Iahve Nissi – si am primit curajul si credinta de a ne inrola in Armata Domnului ca femei puternice care castiga batalii asemenea Deborei… Ne- am inchinat lui Iahve Raah – Domnul – Pastorul nostru si am primit mai mult din inima Lui de Pastor gata sa isi dea viata pentru oi… Am fost din nou atinse de Iahve Rafa si ne-a fost starnita motivatia de a fi mana Lui intinsa cu balsamul vindecarii peste ranile celor din jur, o solutie a lui Dumnezeu pentru bolile de orice natura ar fi: spirituale, sufletesti sau fizice… Am sarbatorit prezenta manifestata a Lui Iahve Sama – Dumnezeu care este aici si am primit determinarea de a fi alaturi de cei ce se bucura si cei ce plang pentru ca, prin iubirea noastra manifestata, lumea sa ne recunoasca drept ucenici ai Lui si pe El ca Domn. Iahve Shalom ne-a inundat cu pacea Lui care a curs pe deasupra inconjurand granitele tarii cu ingerii Lui pazitori… El Elyon – Dumnezeul Cel Atotputernic – ne-a adus,precum pe Daniel in urma faptului ca si-a smerit inima si astat inaintea Lui – in timpul ,,kairos” – timpul lui Dumnezeu pentru noi, pentru aceasta generatie. ,,Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr’o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip cu al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului.” (‭2 Corinteni‬ ‭3‬:‭18‬) ; ,,pe toti cei ce poarta Numele Meu si pe care i-am facut spre slava Mea, pe care i-am intocmit si i-am alcatuit.” (Isaia 43:7); ,,Multamiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poarta totdeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos, si care raspandeste prin noi in orice loc mireasma cunostintei Lui.“ (‭2 Corinteni‬ ‭2‬:‭14‬).

Si in acest an de conferinta, inima misiunii din Romania a fost ca intotdeauna prezenta in mijlocul nostru prin pilda de dedicare a Inei Hrisca, directoarea Centrului Roman de Studii Transculturale si marturiile fetelor si ale femeilor inrolate in lucrarea de misiune externa, sudente la C.R.S.T. Modul lor de viata sta alaturi de marturiile care strabat veacurile ale celor din galeria ,,martorilor credintei” din Evrei capitolul 11.

Prezenta surorilor din Ucraina, si in acest an al conferintei, a fost o incununare a frumusetii partasiei si a biruintelor noastre impreuna. Pe langa darul prezentei lor, surorile din Ucraina ne-au indulcit cu cele mai bune dulciuri din lume – ,,bomboanele din Cernauti”. In pofida razboiulul din Ucraina, ele au adus femeilor din Romania zambetul pe buze prin slujirea lor.

Transformarea si progresul in toate domeniile vietii ale femeilor din Toflea este unul dintre cele mai grandioase opere ale harului lui Dumnezeu revarsat peste tara noastra. Nelipsita prezenta a femeilor din Toflea a incununat opera lui Dumnezeu pentru restaurarea rolului, frumusetii si a destinului femeilor din Romania prin participarea lor in fiecare an al conferintei nationale de femei de la Mamaia. Unul dintre cele mai pretioase momente prin care s-a scris istorie in cadrul conferintei Mamaia 2015, a fost momentul cand Anusa Capitanu, lidera femeilor de la Toflea, ne-a impartasit proiectul unei reviste dedicate femeilor rome din Romania. Viziunea ei am intampinat-o cu mult entuziasm si rugaciune. Binecuvantarea Anicai Belea, scriitoare si poeta consacrata cu ungerea si intelepciunea lui Dumnezeu speciala perilor albi si a anilor de experienta cu Dumnezeu – a avut un impact spiritual deosebit de puternic. Laudat sa fie Dumnezeu pentru generatia lui Moise de la care generatia lui Iosua primeste ungerea de cucerire si stapanire in progres!

Unul dintre scopurile majore ale conferintelor noastre este sa mijlocim impreuna pentru tara noastra, pentru trezirea spirituala. Acest lucru l-am realizat in unitate fiind motivate special de sesiunile referitoare la rugaciunile de mijlocire sustinute de Mirela Petan, coordonatoarea Retelei de Rugaciune si Post pentru Romania, avand la baza principiile biblice: ,,daca poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, si va cauta Fata Mea, si se va abate dela caile lui rele, – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul, si-i voi tamadui tara.” (2 Cronici 7:14 ). Un moment prin care credem ca s-a scris istorie a fost acela cand in unitate, toate femeile ne-am intors cu fata spre Bucuresti, capitala tarii noastre si am mijlocit in Numele care este mai presus de orice alt nume pentru toate deciziile care se iau in conducerea tarii noastre.

Un alt moment deosebit de semnificativ in aceasta conferinta a fost acela cand au fost invitate in fata toate femeile lidere participante la conferinta si ne-am rugat pentru impactul lor in mediul unde Dumnezeu le-a asezat, pentru extinderea lucrarii cu femeile conform principiilor biblice din Tit 2:3-5: ,,Spune ca femeile in varsta trebuie sa aiba o purtare cuviincioasa, sa nu fie nici clevetitoare, nici dedate la vin; sa invete pe altii ce este bine, ca sa invete pe femeile mai tinere sa-si iubeasca barbatii si copiii; sa fie cumpatate, cu viata curata, sa-si vada de treburile casei, sa fie bune, supuse barbatilor lor, pentru ca sa nu se vorbeasca de rau Cuvantul lui Dumnezeu.” si din Judecatori 5:1-3: ,,In ziua aceea, Debora a cantat aceasta cantare, cu Barac, fiul lui Abinoam: „Niste capetenii s-au pus in fruntea poporului in Israel, si poporul s-a aratat gata de lupta: Binecuvantati pe Domnul! Ascultati, imparati!Luati aminte, domnitori! Voi cinta, da, voi canta Domnului,voi canta din alauta Domnului, Dumnezeului lui Israel.

Rezumatul mesajului de final al conferintei de la Mamaia ar putea fi redat in aceste cuvinte: ,,Conferinta nu s-a terminat! Ea de abia a inceput… pentru ca invataturile, viziunile ce le-am primit impreuna pe Muntele lui Dumnezeu – sunt asteptate sa devina substanta pentru toata lumea din jurul nostru; toata firea asteptand sa le vada materializate (Romani 8:19: ,,De asemenea, si firea asteapta cu o dorinta infocata descoperirea fiilor lui Dumnezeu”.). Astfel, in urma acestor intalniri, s-au nascut viziuni pentru lucrari care dainuie vesnic: metode de evanghelizare practica, grupe de studiu biblic cu partasie, motivatii inalte de slujire a femeilor prin darurile motivationale (Romani 12:4-8), prin darurile spirituale (1 Corinteni 12:28) si prin darurile de echipare ale Trupului lui Isus Hristos (Efeseni 4:11-13), cabinete de consiliere, case maternale, adaposturi si slujiri pentru familii defavorizate, orfani si oameni ai strazii; ajutor pentru salvarea si eliberarea fetelor implicate in prostitutie si, nu in ultimul rand, aici a fost un loc unde s-au format femei placute care sunt o incantare pentru sotii lor si un model de mame crestine, demne de urmat pentru generatia ce urmeaza.

Adevarata schimbare rezista timpului si aduce schimbarea lumii din jur. Pornind de la afirmatia renumitului evanghelist, D. L. Moody: „Lumea nu a vazut inca ce poate face Dumnezeu cu, pentru si printr-un om care este pe deplin si in intregime consacrat Lui.” – intrebarea si provocarea mea pentru fiecare femeie din aceaste generatie este: „A vazut lumea din jurul tau ce poate face Dumnezeu cu, pentru si printr-o femeie care este pe deplin si in intregime consacrata Lui?”

Ligia Seman, scriitoare, conferentiara, lidera coordonatoare a Conferintei Nationale de Femei de la Mamaia

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.