Acasă » ADRA Romania continua proiectul „Gradini roditoare”

ADRA Romania continua proiectul „Gradini roditoare”

GR rod 1In perioada 2012 – 2014, in zona Moldovei, „Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania” a implementat proiectul „Gradini roditoare”, scopul proiectului fiind instruirea in legumicultura a familiilor defavorizate in vederea desfasurarii de activitati generatoare de venituri. Beneficiarii proiectului ADRA „Gradini roditoare” in perioada 2012-2014 au fost 35 de familii instruite si sustinute material sa construiasca si sa planteze un solar pentru consum propriu si comercializare.

In anul 2014, in urma voturilor publicului si punctajului acordat de juriu, proiectul ADRA „Gradini roditoare” a obtinut o finantare de 15.000 de euro din partea OMV Petrom prin participarea la competitia “Idei din Tara lui Andrei”, fapt care a permis implementarea acestui proiect si in perioada urmatoare.

GR rod 2In anul 2015 beneficiarii proiectului „Gradini roditoare” sunt 15 familii din 5 localitati apartinand judetelor Iasi si Vaslui, respectiv: Andrieseni, Duda Epureni, Murgeni, Negresti si Zorleni. Aceste persoane provin din familii sarace, dezavantajate, fara loc de munca, cu nivel de educatie scazut, marginalizate pe criterii etnice sau economice, excluse social.

In urma vizitelor si discutiilor cu toti beneficiarii acestui proiect, am avut bucuria sa vad familii care au fost asistate concret, proiectul contribuind esential la incurajarea si dezvoltarea economica si sociala, valorizandu-se resursele umane si determinand o perspectiva pentru un viitor mediu si lung”, a declarat doamna Diana Parjohn, Manager proiecte ADRA Romania.

GR rod 3„Gradini roditoare” este un proiect in curs de implementare la ADRA Romania, el finalizandu-se la sfarsitul lunii noiembrie 2015. Pana la acest moment, s-a atins cea mai mare parte din indicatorii propusi, fiind construite 14 solarii din totalul de 15 propuse initial.

ADRA este o organizatie neguvernamentala internationala, activa in 125 de tari si se conduce dupa o filozofie care uneste compasiunea cu simtul practic, adresandu-se oamenilor in nevoie fara a face deosebire de ordin rasial, etnic, politic si religios. In 1997 Consiliul Economic si Social al Natiunilor Unite (ECOSOC) i-a conferit statutul de membru consultativ.

GR rod 4„Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania” a fost infiintata in anul 1990. La nivel national, domeniul de activitate variaza, de la interventie in caz de dezastre naturale, pana la activitati de dezvoltare economica, prevenire a abandonului scolar, sanatate si lupta impotriva violentei in familie.

ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.