UNITI pentru o pichetare pasnica a unei clinici unde se fac avorturi: Vor participa credinciosi din toate cultele crestine ale orasului

UNITI pentru o pichetare pasnica a unei clinici unde se fac avorturi: Vor participa credinciosi din toate cultele crestine ale orasului

ascorCrestinii ortodocsi din Cluj Napoca, vor participa la campania internationala impotriva avortului, intitulata 40 de zile pentru viata, informeaza site-ul ascorcluj.ro .

Astfel, crestinii ortodocsi din Cluj vor fi prezenti vinerea, intre orele 07:00 si 21:00, in fata unei clinici private pentru a atrage atentia asupra dreptului la viata al fiecarui copil. Campania se desfasoara intre 23 septembrie si 1 noiembrie si vor participa credinciosi din toate cultele crestine ale orasului.
40zileParticipantii nostri (…), se vor ruga pentru sufletele copiilor avortati, si vor transmite mesaje pentru incurajarea dreptului la viata al tuturor copiilor si sprjinirea Familiei asa cum a lasat-o Dumnezeu.
De data aceasta locatia nu va fi in fata unei institutii de stat cum a fost Spitalul Dominic Stanca in campania trecuta, ci in fata unei institutii private. Stim ca in peste 50 de ani in Romania s-au inregistrat in clinicile de stat peste 22 de milioane de avorturi, cat populatia Romaniei. Acest numar insa nu vizeaza si clinicile private care au si ele o contributie ingrijoratoare. Din pacate cabinetele private sunt alese de catre femeile cu clasa sociala mai bine asezata dar nu numai. Respectarea dreptului omului de a alege a ajuns sa fie atat de gresit inteles incat o parte din aceste cabinet private chiar isi afiseaza pe site fara nici o retinere, preturile la toate tipurile de avort. Tocmai de aceea, la a doua editie a acestei campanii s-a stabilit ca locatia sa fie in fata unui cabinet privat In toata perioada cuprinsa intre 22 septembrie si 1 noiembrie o sa fie zilnic cineva in Piata Cipariu pentru a sustine aceasta campanie”, arata sursa citata.

Campania 40 de zile pentru viata isi are originile in SUA, mai precis in Texas, incepand cu anul 2004. De-atunci, campania a fost preluata in peste 25 de tari ale lumii. Campania consta in prezenta voluntarilor in fata clinicilor unde se realizeaza avorturi.

One Comment

  1. O initiativa model pentru orice om, viata e importanta, chiar si viata unui nou-nascut ce nu a apucat inca sa se afirme in societate. Trebuie sa evitam avorturile, oricat de neplacuta ar fi situatia lor, se pot face adoptii.. sunt cupluri care isi doresc un copil si nu au posibilitatea de a-l avea, iar altii isi bat joc de acest privilegiu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.