ADRA Romania finalizeaza proiectul: „E treaba ta!” – campanie de informare si constientizare asupra fenomenului violentei in familie – in Vrancea!

ADRA Romania finalizeaza proiectul: „E treaba ta!” – campanie de informare si constientizare asupra fenomenului violentei in familie – in Vrancea!

IMG_6844Agentia Adventista pentru Dezvoltare, Refacere si Ajutor – ADRA Romania anunta finalizarea proiectului “E treaba ta!” – campanie de informare si consientizare asupra fenomenului violentei in familie, in Vrancea, cu finantare Telekom Romania, obtinuta in urma concursului Teimplici.ro din anul 2014.

Timp de 6 luni, incepand cu luna martie 2015, Asociatia ADRA Romania a desfasurat, cu sprijinul partenerilor sai (Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea, Asociatia Anais, Speranta TV, Atlas TV, Monitorul de Vrancea, Inspectoratul de Politie Judetean Vrancea, Editura Viata si Sanatate, Revista Semnele Timpului), actiuni de promovare a drepturilor victimelor violentei in familie.

Flyer (1)

S-au realizat 16 intalniri de training in domeniul violentei in familie cu reprezentanti ai institutiilor din 16 localitati ale judetului Vrancea, respectiv: Focsani, Jaristea, Odobesti, Marasesti, Adjud, Slobozia Bradului, Obrejita, Jitia, Dumitresti, Nanesti, Maicanesti, Bordesti, Dumbraveni, Gugesti, Panciu si Vidra, cu o participare de aproximativ 150 persoane. Pe langa informatiile oferite, au fost distribuite si materiale informative (flyere, pliante, afise, ghiduri). Participantii la sesiunile de instruire au fost deschisi, implicati si au dezbatut subiecte ca: necesitatea unui centru specializat de gazduire pentru victime, consilierea agresorilor, dispunerea de masuri urgente impotriva celor ce incalca ordinele de protectie etc.

O alta componenta a campaniei ”E treaba ta!” a constituit-o oferirea de servicii directe catre victime: evaluarea situatiei de abuz, consiliere psihologica si informare asupra drepturilor.

Flyer2 (1)

Ne-am bucurat de o mare deschidere institutionala la nivel local si fiecare contact stabilit a fost de un real folos in desfasurarea acestei campanii. Dorim sa multumim tuturor partenerilor nostri, locali si nationali, pentru promovarea actiunilor ADRA Romania din aceasta perioada. A fost un prim pas pentru organizatia noastra in a cunoaste specificitatea zonei in ceea ce priveste violenta in familie si ne dorim ca pe viitor sa continuam aceasta colaborare, ajungand la planuri concrete de interventie in cazurile de abuz. Lupta in care sunt implicate atat organizatii nonguvernamentale, cat si institutii ale statului si mass-media are cu siguranta o putere mult mai mare decat daca am purta-o singuri. Multumim si finantatorului nostru, Telekom Romania, cu sprijinul caruia a fost posibila desfasurarea acestei campanii”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, psihoterapeut ADRA Romania, coordonatoarea campaniei.

Astazi este o ocazie rara sa vezi oameni care isi recapata ceea ce au pierdut, insa este o ocazie si mai rara sa vezi oameni care-si recapata demnitatea. In cadrul Campaniei ADRA ”E treaba ta!”, am avut ocazia sa vedem lucrul acesta transpus in realitate, ceea ce ne-a bucurat nespus. Nu putem decat sa ne exprimam multumirea cand ne gandim la impactul atat de benefic pentru societate, atat la nivel local cat si la nivel national pe care l-am adus, cu sprijinul partenerilor nostri, prin aceasta campanie de informare si constientizare asupra fenomentului violentei in familie. Increderea acordata si sustinuta de catre Telekom Romania pentru ADRA Romania vorbeste atat de mult despre ceea ce se poate realiza prin unirea fortelor impotriva fenomenului violentei in familie”, a declarat Robert Georgescu, director ADRA Romania.

ADRA Romania desfasoara activitati in domeniul violentei in familie inca din anul 2009 cand a infiintat in zona Bucuresti-Ilfov ”Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Victimelor Violentei in Familie – Casa ADRA”, iar Campania “E treaba ta” face parte din strategia generala a asociatiei de extindere a serviciilor oferite acestei categorii vulnerabile si in alte zone ale tarii.

Comunicat de presa – ADRA Romania

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.