Premiera in Jamaica: Noul capelan al Jandarmeriei este adventist de ziua a saptea

Adventist-Jamaica-chaplain-1Pastorul Gary Anthony Buddoo-Fletcher, fost secretar executiv la Conferinta Bisericii Adventiste Jamaica Nord este noul capelan al Jandarmeriei din Jamaica (JCF).

Numirea sa a fost anuntata oficial de catre Dr. Carl Williams, comisar de politie din cadrul consiliului de administratie JCF.

Buddoo-Fletcher, care acum poarta rangul onorific de comisar adjunct al Politiei din Jamaica, este primul adventist care ocupa aceasta pozitie si al 5-lea capelan din cadrul JCF. El l-a inlocuit pe capelanul interimar, Rev. Dr. Gordon Evans, care a ocupat functia intre anii 2014-2015 si ii urmeaza Episcopului Dr. Gary Welsh care a fost capelan intre anii 2010-2014.

Functia de capelan ii permite pastorului Buddoo-Fletcher de a fi membru al Conferintei Internationale de Politie Chaplaincy si are ca atributiuni supravegherea si coordonarea celor sapte capelani-asistenti de pe intreg cuprinsul tarii.

Slujba include consilierea, instruirea, supravegherea si evaluarea ofiterilor de politie, dar nu se limiteaza insa doar la aceste activitati.

„Suntem foarte fericiti ca Biserica Adventista de Ziua a Saptea a fost in masura sa ofere o persoana morala si competenta pentru a servi in acest moment de la inaltimea acestei pozitii la nivel national”, a spus pastorul Everett Brown, presedinte al Bisericii Adventiste din Jamaica.

„El a servit exemplar biserica noastra din Jamaica si credem ca, avand o asemenea experienta si angajament pentru a ajuta semenii, el va fi un castig pentru JCF si pentru societatea jamaicana in general”.

Pastorul Buddoo Fletcher a inceput slujirea in biserica in urma cu 22 de ani, in 1993 avand functia de capelan in regiunea centrala a Jamaicai. A fost hirotonit in 2000 si cativa ani mai tarziu a devenit pastor titular. Ulterior el a servit in bisericile din regiunea de nord a tarii, ca pastor de district, director la tineret, director in Departamentele Familie, Comunicare, Administrare, devenind apoi secretar executiv.

„Plecarea pastorului Buddoo-Fletcher reprezinta o pierdere semnificativa pentru Conferinta”, a declarat pastorul Karl Archer, presedinte al bisericii din Nord Jamaica. „Suntem increzatori ca el va reprezenta cu cinste noua sa functie, iar noi ne vom ruga mereu inaintea Domnului pentru el.”

Sursa: interamerica.org

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.