Acasă » Tanarul muzician adventist Andrei Ionita a ajuns in cea de-a doua etapa a prestigiosului concurs „Piotr Ilici Ceaikovski”

Tanarul muzician adventist Andrei Ionita a ajuns in cea de-a doua etapa a prestigiosului concurs „Piotr Ilici Ceaikovski”

andrei_ionitaVioloncelistul roman Andrei Ionita, in varsta de 21 de ani, se numara printre cei 12 concurenti admisi in cea de-a doua etapa a prestigiosului Concurs International „Piotr Ilici Ceaikovski” aflat in plina desfasurare la Moscova.

Andrei Ionita este un tanar crestin adventist foarte talentat, avand numeroase aparitii la TV si Radio: Mezzo, TV5, TVR1, TVR Cultural, The Money Channel, Radio Romania Muzical si Radio Romania Cultural. A participat la cursuri de maestrie cu artisti recunoscuti pe plan international, precum Steven Isserlis, Davif Geringas, Gary Hoffman, Heinrich Schiff, Wolfgang Emmanuel Schimdt, Bruno Cocset, dupa cum relateaza Classics for Pleasure.

In urma cu 2 ani, atunci cand a castigat cea de-a noua editie a Concursului si Festivalului International Aram Khachaturian, a declarat postului de televiziune Speranta Tv: „Faptul ca fac parte din Biserica Adventista de Ziua a Saptea m-a ajutat cu siguranta in parcursul muzical de pana acum. De mic copil, am crescut alaturi de imnurile crestine care mi-au deschis apetitul pentru ceea ce urma sa studiez mai departe. De asemenea, Biserica a reprezentat intotdeauna un mediu propice in care mi-am dezvoltat talantii oferiti de Dumnezeu, un bun exemplu fiind televiziunea Speranta TV, impreuna cu care am realizat numeroase inregistrari si emisiuni”.

Etapa a II-a a concursului International „Piotr Ilici Ceaikovski” cuprinde doua momente: un recital cu pian si o aparitie cu orchestra. Andrei Ionita a evoluat ieri seara in prima faza din cadrul celei de-a doua etape, interpretand opusuri de Schubert, Rotropovici, Sostakovici si Paganini.

Violoncelistul roman are programat al doilea moment din etapa a II-a miercuri, 24 iunie, de la ora 20.00. Intregul Concurs „Piotr Ilici Ceaikovski” este transmis in direct online de siteul medici.tv.

Violonistul Andrei Stefan Tarara, participant, de asemenea, la Concursul Ceaikovski nu a depasit prima etapa a competitiei, mentioneaza Informatia zilei.

Foto: Cotidianul

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.