Ultimii crestini de pe Pamant care vorbesc aramaica, rapiti de teroristi

an-iraqi-mandean-priest-conducts-a-wedding-ceremony-for-five-couples-in-the-ancient-aramaic-language-on-the-tigris-river-in-baghdad-in-this-undated-file-photoActiunile grupului terorist Statul Islamic (SI) pot duce la disparitia ultimilor crestini care vorbesc aramaica, limba pe care a vorbit-o si Isus Hristos, Mantuitorul nostru.

Agentia Associated Press informeaza ca mii de membri ai celei mai vechi comunitati crestine din Siria, cunoscuti sub numele de asirieni, au fugit din casele lor incepand cu luna februarie, ca urmare a numeroaselor atacuri din partea jihadistilor.

Grupul terorist a rapit circa 250-300 de asirieni si cere suma de 30 de milioane de dolari pentru eliberarea lor, ceea ce inseamna 100.000 de dolari de persoana.

Istoricul si expertul in cultura asiriana, Edem Nabys, a declarat ca este ingrijorat de faptul ca asirienii sunt printre ultimele comunitati din lume care vorbesc aramaica, iar in cazul in care sunt stramutati este foarte probabil ca acest lucru sa insemne sfarsitul limbii aramaice.

„Asirienii sunt ultimii oameni de pe pamant care vorbesc limba aramaica. Ei isi au radacinile in aceasta regiune din vremuri istorice si se crede ca printre ei au fost primii oameni care s-au convertit la crestinism”.

Presedintele Asociatiei Liga Siriei din Liban, Habib Afram a declarat mass-mediei: „Ne confruntam cu o serie de atrocitati in aceasta regiune. Rebelii din Statul Islamic nu vor doar sa ne ia pamanturile pe care ne aflam; ei vor sa stearga trecutul nostru, mostenirea noastra. In toate orasele prin care au trecut au reusit sa distruga patrimoniul cultural care dainuia de mii de ani”.

Sursa: Acontecercristiano

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Dynamis lanseaza cel de-al doilea album: „Daca Dumnezeu binecuvanteaza o lucrare, nimic nu e mai frumos decat acest lucru”

Canta cu pasiune, canta cu entuziasm si dragoste. E imposibil sa nu-i remarci in decorul

Bucurie mare intr-o biserica africana din chirpici: Noul Testament, tradus in in premiera in limba materna (Galerie foto)

Crestinii din Malawi care vorbesc dialectul elhomwe s-au bucurat si au sarbatorit traducerea Noului Testament

Închide