Peste 1 milion de oameni s-au botezat in America Centrala si Caraibe

Peste 1 milion de oameni s-au botezat in America Centrala si Caraibe

Mai mult de 1 milion de oameni au fost botezati in America Centrala si Caraibe, in urma unei initiative a Bisericii Adventiste care a durat cinci ani.

Programul Vision One Million – care si-a propus sa atinga cifra de 1 milion de oameni botezati in Divizia Inter-americana (DIA) a Bisericii Adventiste, s-a incheiat in seara de 4 aprilie cu un serviciu de inchinare de trei ore transmis in direct prin satelit de la Port-of-Spain, Trinidad.

Presedintele DIA, Israel Leito s-a adresat audientei formata din liderii a peste 7.500 de biserici, declarand ca biserica a avut o crestere rapida pentru ca Dumnezeu a binecuvantat membrii bisericii in actiunea lor de slujire.

„Vision One Million a reorientat biserica pe evanghelizare si pe castigarea de suflete, incurajand biserica sa mearga dincolo de limite sau neajunsuri pentru raspandirea Evangheliei. Cifra de 1.000.017 botezuri este semnificativa, dar principalul obiectiv al initiativei nu a fost sa obtinem cantitate, ci dorinta sincera de a pune oamenii in fata Cuvantului lui Isus” a declarat el.
Divizia Inter-americana cuprinde 37 de tari si se numara printre teritoriile cu cea mai rapida crestere a Bisericii Adventiste, numarand in prezent 3.670.000 membri.

„Mai mult de 70.000 de oameni L-au acceptat pe Isus in botez in Nicaragua, Panama, El Salvador si Republica Dominicana intr-o serie de campanii de evanghelizare desfasurate in primele trei luni ale anului 2015”, a declarat Balvin Braham, Director asociat al Departamentului Tineret din cadrul DIA al Bisericii Adventiste Mondiale si principalul organizator al Vision One Million.
Printre cei care l-au acceptat ca Mantuitor pe Isus Hristos s-a aflat si Joseph Matieriene, in varsta de 63 de ani din Trinidad. Imbracat in roba albastra de botez, descult, instrainat de familia sa, el a spus ca este pregatit sa lase in urma o viata tulbure care a inclus o sentinta de 14 ani de inchisoare.

„Eu nu sunt un om foarte educat si nu am mai nimic, dar am descoperit harul lui Dumnezeu atunci cand am citit Biblia”, a spus Matierene. „Vreau sa merg la cer si sa aduc si pe altii”, a adaugat el.

Melissa Williams, 29 de ani si cele doua fiice adolescente s-au botezat impreuna. Williams a intrat in biserica atunci cand a implinit 16 ani, dar mai tarziu a plecat. Acum s-a decis sa repare greseala facuta si sa-L urmeze pe Isus, iar fetele ei de 10 si 7 ani, au acceptat si ele botezul.
„Fetele au decis sa-si predea viata lui Isus, iar eu vreau sa las trecutul in urma mea si sa fiu botezata din nou” a spus Williams. Ea a adaugat: „Isus este viata pentru mine. Este Mantuitorul meu si taria mea. El este totul. Vreau sa-L slujesc de-acum incolo si ma rog ca si sotul meu sa-si dea in curand inima lui Isus”.

Sursa: adventistreview.org

This Post Has One Comment

  1. Macaru victor

    Va multumesc !

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.