Mai mult de 83.000 de Biblii au ajuns in Cuba. In ultimii ani s-au infiintat circa 1300 de biserici

22574-120924Trei containere continand mai mult de 83.000 de Biblii au fost trimise din Sua catre capitala Cubei, Havana pentru a fi distribuite populatiei.

Acesta este al treilea transport de Biblii pe care il face Southern Baptist Church. Baptistii au inceput sa trimita Biblii inca din 1999 prin diverse organizatii neguvernamentale, intrucat nu puteau face donatii directe din cauza embargoului asupra Cubei si a birocratiei.

Cu acest ultim transfer, numarul Bibliilor aduse in Cuba a atins cifra de jumatate de milion, a declarat Kurt Urbanek, Presedintele International Mission Board (IMB).

„Cand Bibliile au fost trimise, a trebuit sa treaca prin alte tari din cauza embargoului aplicat asupra Cubei si a birocratiei. Procesul de obtinere a permiselor de la guvernul cubanez a necesitat negocieri cu oficialii guvernamentali si cu Societatea Biblica din Cuba”, a spus Urbanek.

Negocierile au dat rezultate abia la sfarsitul anului 2014, cand guvernul “a deschis usa pentru intrarea directa a Bibliilor in tara”, se arata intr-un raport al Mission Network News (MNN).

Din 1992 Cuba si-a schimbat oficial statutul dintr-un stat comunist ateu, intr-o societate care promoveaza libertatea religioasa, permitand distribuirea Bibliei prin parteneriate cu organizatii religioase internationale.

Kurt Urbanek a declarat ca cele 83.000 de Biblii vor fi distribuite in doua zone din Cuba: 54.000 in regiunea vestica a tarii, iar restul (aproximativ 29.000) in zona Santiago de Cuba.

De asemenea el a mentionat ca in ultimii ani s-au infiintat circa 1300 de biserici, ceea ce demonstreaza cresterea numarului crestinilor de pe insula.

Sursa: aconecercristiano.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Pe cine am eu in ceruri in afara de Tine?

Pe cine am eu in ceruri? Si n-am avut placere pe pamant decat in Tine.

Propasirea morala

Despre cum se poate atinge culmea eticului se poate vorbi neintrerupt zile in sir, in

Închide