Teste medicale gratuite la Iasi: Proiectul New Start

Teste medicale gratuite la Iasi: Proiectul New Start

1Sute de teste medicale au fost efectuate gratuit la Iasi de catre Asociatia Studenteasca AMiCUS Iasi prin proiectul New Start la care au participat peste 70 de studenti voluntari. Evenimentul a avut loc in perioada 09 – 12 martie, anul curent si prin intermediul lui s-a dorit insusirea unui stil de viata sanatos in mod special in randul studentilor.

Debutul proiectului a avut loc luni la ora 09.00 si a fost urmat de o serie de investigatii medicale precum cele enumerate: evaluarea procentelor de grasime din organism, masurarea tensiunii arteriale, Harvard Step test, peak-flow-metrie, pulsoximetrie, varsta sanatatii, masurarea taliei, masurarea greutatii. De asemenea organizatorii au pus la dispozitia doritorilor oportunitatea unui Chair Massage.
2Finalul fiecarei zile de expozitie, incepand cu ora 19.00 a fost unul inedit avand in vedere conferintele care au avut ca titlu generic „Tine (de) minte”. In cadrul acestora au participat diferiti specialisti in medicina din tara (redactor sef Semnele Timpului Norel Iacob, prof. univ. Irina Draga Caruntu, prof. univ. dr Ioana Grigoras, Asist. Pr. Corneliu Sandulache, prof. univ. dr. Florin Mitu, prof. univ. dr. Danut Costin). La aceste conferinte au participat in medie 300 de studenti.
3Congresul medical New Start organizat de catre studenti a implicat si o expozitie culinara cu degustare. Proiectul a fost unul de succes avand in vedere feedbackul pozitiv al studentilor care au apreciat evenimentul si isi doresc si in continuare ca acesta sa se desfasoare pe teme diferite si cu invitati speciali.

In perioada 01 – 03 aprilie se va desfasura un proiect asemanator pentru studentii Universitatii Al. I. Cuza, implicand si voluntari recrutati din proiectul anterior.

Mai multe detalii despre proiect se pot gasi pe pagina de facebook a proiectului https://www.facebook.com/NewStartIasi sau direct la organizatori.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.