Tragedie in Pakistan: toate scolile crestine au fost inchise pentru o saptamana (Video)

Tragedie in Pakistan: toate scolile crestine au fost inchise pentru o saptamana (Video)

PakistanExtremistii islamisti din Pakistan au aruncat in aer doua biserici crestine in timp ce in interior se efectua serviciul religios duminical.

Cel putin 15 persoane au murit, iar altele 75 au fost ranite. Incidentul a avut loc in plina zi in cartierul Youhanabad din orasul pakistanez Lahore. Talibanii au revendicat atacurile cu bomba, care denota intoleranta religioasa a islamistilor pakistanezi.
atentat 2Investigatiile initiale sugereaza ca atacul a fost declansat simultan la cele doua biserici. Doi atentatori sinucigasi au detonat bombele pe care le aveau asupra lor, unul intr-o biserica evanghelica, celalalt intr-o biserica catolica, situate foarte aproape una de alta, a informat mass-media locala.

Un martor a declarat pentru o agentia de presa ca inainte de explozii, mai multi atacatori inarmati au deschis focul si au incercat sa intre in biserici, insa nu au reusit acest lucru.

“Nu au fost forte de ordine la biserica. Oamenii din interiorul bisericii i-au oprit pe atacatori sa intre”, a declarat un locuitor din vecinatatea celor doua biserici.

Dupa atentatele cu bomba, o multime de crestini a blocat o autostrada importanta, cerand guvernului o mai mare securitate acordata crestinilor.

Kamran Michael, un ministru pakistanez si lider al comunitatii crestine, a anuntat ca toate scolile crestine sunt inchise pentru o saptamana pentru serviciile de rugaciune si inmormantare ale victimelor.

Viata in Pakistan este din ce in ce mai periculoasa pentru minoritatile religioase. Acestea sunt vizate de militantii extremisti musulmani si in general sunt discriminate in societate.

Sursa: acontecercristiano.net
Foto: dawn.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.