Acasă » Presedintele Kenyei promite sprijin pentru educatia adventista, numind Biserica un partener exemplar in transformarile din tara

Presedintele Kenyei promite sprijin pentru educatia adventista, numind Biserica un partener exemplar in transformarile din tara

csm_kenya_prez_3_web_d4a81a012bPresedintele Kenyei considera Biserica Adventista de Ziua a Saptea drept o forta majora in efortul de dezvoltare al tarii sale si a donat 22.000 $ pentru construirea unei cladiri destinate cercetarii medicale la Universitatea Adventista din Africa.

Vorbind la un eveniment de strangere de fonduri pentru construirea Centrului Universitar de Cercetari Medicale din Rongai, Kenya, presedintele Uhuru Kenyatta, a declarat ca este recunoscator pentru implicarea bisericii in multe institutii de invatamant si de sanatate din intreaga tara.

In discursul sau, presedintele a subliniat: „Ati oferit sprijin spitalelor, institutiilor de invatamant si ati contribuit cu multe dotari sociale benefice. De asemenea, comunitatea a fost ridicata si cetatenii intariti, ajutand considerabil la construirea natiunii noastre”, a spus Kenyatta, potrivit unui comunicat publicat de site-ul de stiri AllAfrica.com.

Referindu-se la Universitatea Adventista din Africa, presedintele kenyan si-a exprimat aprecierea pentru faptul ca aceasta este singura dintre cele 22 de universitati publice din tara si 37 de universitati private, care pune accentul pe studiile post-universitare.

„Aceasta universitate este pan-africana si este singura universitate care se centreaza exclusiv pe furnizarea de studii post-universitare”, a mentionat Kenyatta.

De asemenea, Universitatea este singura institutie post-universitara din Africa care ofera studii in domeniul sanatatii publice si formeaza cadre de conducere.

Universitatea Adventista din Africa a strans peste 50 de milioane de silingi kenyeni (aproximativ 550.000 dolari), pentru constructia noii cladiri de cercetari medicale, inclusiv 2 milioane de silingi kenyeni (aproximativ 22.000 dolari) de la presedintele Kenyatta, la evenimentul organizat pentru strangerea de fonduri.

Mai multe tari africane cauta sa implementeze educatia adventista, pentru a creste nivelul de trai.

Surse: allafrica.com; record.net.au; news.adventists.org

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.