Acasă » Adevarul: Regulile religiei adventiste – alimentatia, casatoria si divortul sunt strict reglementate

Adevarul: Regulile religiei adventiste – alimentatia, casatoria si divortul sunt strict reglementate

adventistRegulile religiei adventiste sunt definitiv mai stricte decat cele ale catolicismului si ale ortodoxismului. Biserica Adventista de ziua a saptea are o serie de reguli stricte. Adventistii interzic alcoolul, tutunul, cafeaua, hrana nesanatoasa, dansul si casatoriile cu persoane de alte religii.

In ciuda regulilor religiei adventiste, aceasta este intr-o continua expansiune in lume. In Romania traiesc peste 80.000 de adventisti. Biserica Adventista de ziua a saptea e tot mai prezenta in societate prin posturile proprii de radio si de televiziune si prin actiuni de binefacere.

Cele mai importante reguli ale religiei adventiste:

Adventistii au ca zi de inchinare sambata, si nu duminica. Ei considera ca sambata este ziua a saptea, ziua in care Dumnezeu s-a odihnit dupa ce a creat lumea cu tot ce este pe ea.

Adventistii nu practica botezul nou-nascutilor. Membrii acestei biserici aleg singuri momentul in care sa fie botezati cu apa.

Cea mai importanta sarbatoare a Bisericii Adventiste este „Sfanta Cina“, care se tine de patru ori pe an si reface „Cina cea de Taina“, cand Isus le-a spalat picioarele ucenicilor si apoi au mancat impreuna paine nedospita si au baut must.

Adventistii cred in importanta egala a Vechiului si Noului Testament, cred in Trinitate (Tatal, Fiul si Duhul Sfant) si cred ca Dumnezeu este creatorul lumii.

Regulile religiei adventiste: 10% din venitul lunar catre biserica.

Adventistii acorda o mare importanta zecimii, care inseamna datoria morala a fiecărui membru de a acorda 10% din castigul lunar catre fondurile bisericii. Acesti bani merg catre actiuni de binefacere, dar si catre constructia de noi case de inchinare si plata salariilor pentru pastorii bisericii.

Adventistii nu isi fac cruce, bisericile adventiste nu au cruci si salile de inchinare nu sunt pictate. Adventistii cred ca oamenii nu trebuie sa se inchine in fata obiectelor, pentru a respecta astfel Porunca a II-a: „Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor“.

Biserica Adventista nu accepta casatoriile dintre membrii sai si membrii altor culte religioase. La nuntile adventiste nu se danseaza. De altfel, adventistii nu danseaza in nici o ocazie si ii indruma pe tineri catre activitati practice in natura si voluntariat.

Regulile religiei adventiste: divortul poate duce la excomunicare

Divortul este considerat pacat, dupa principiul „Ce a unit Dumnezeu, omul sa nu desparta“. Divortul duce la pierderea calitatii de membru al biserici, cu exceptia cazului in care unul dintre soti aduce dovada faptului ca celalalt a comis adulterul.

Adventistii nu cred in purgatoriu si considera ca mortii, asa cum spune si Biblia, nu mai stiu nimic. Cei care fac parte din Biserica Adventista nu organizeaza pomeni si nu se roaga pentru sufletele mortilor. La a doua venire, cred adventistii, mortii vor invia, pentru a implini profetia din cartea Apocalipsa „Si orice ochi Il va vedea”.

Regulile religiei adventiste: alimentatie stricta

Adventistii nu consuma carne de porc, considerand ca acest animal face parte din categoria animalelor necurate. De asemenea, Biserica Adventista interzice cu strictete consumul de alcool si fumatul. Toate acestea isi au explicatia in ideea ca trupul omenesc este templul Duhului Sfant, de aceea reprezinta un pacat orice fapta care distruge trupul, fie ca e vorba de o hrana nesanatoasa ori de alcool, tutun, cafea sau droguri.

Stilul de viata sanatos a devenit o marca a adventistilor. Conform unor cercetari publicate in revista „National Geographic“, un studiu efectuat pe comunitatea adventistilor din Loma Linda (SUA) a aratat ca acestia traiesc in medie cu 10 ani mai mult decat speranta de viata la nivel national in Statele Unite ale Americii.

Biserica Adventista acorda o mare importanta cercetarii in medicina, mai multi medici adventisti fiind pionieri in realizarea unor complicate operatii. Unul dintre cei mai renumiti adventisti este neurochirurgul american Benjamin Carson, primul medic care a reusit sa separe doi gemeni uniti la nivelul capului. Carson a intrat in politica si este unul dintre candidatii pe care Republicanii americani ii au in vedere pentru alegerile prezidentiale de anul viitor.

25 de milioane de membri numara Biserica Adventista la nivel mondial, fiind prezenta in 206 tari de pe glob. Confrom site-ului oficial al bisericii, adventismul este una dintre religiile cu cel mai rapid ritm de expansiune, in fiecare an miscarea religioasa crescand cu un milion de membri.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Un comentariu la „Adevarul: Regulile religiei adventiste – alimentatia, casatoria si divortul sunt strict reglementate”

  1. Va rog sa imi spuneti in ce Manual al Bisericii Adventiste este interzis consumul de cafea. Eu nu am gasit nicaieri o interdictie, doar recomandarea ca bauturile care contin cofeina sa fie evitate.Afirmatiile publice pe care le faceti cu privire la principiile bisericii trebuie sa reflecte realitatea si nu parerea sau practicile unor comunitati mai mult sau mai putin radicale!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.