Acasă » Paine pentru cei sarmani: proiect inedit dedicat oamenilor strazii de la Gara de Nord (Video)

Paine pentru cei sarmani: proiect inedit dedicat oamenilor strazii de la Gara de Nord (Video)

1In urma unei decizii a Bisericilor Adventiste de Ziua a Saptea din Bucuresti de a colabora indeaproape in anumite directii, pe 25 ianuarie 2015, a fost demarat proiectul “Painea noastra…” dedicat impartirii hranei pentru oamenii strazii din aceasta zona.

Prima actiune s-a bucurat de sprijinul a 25 de voluntari cu varste intre 25 si 72 de ani proveniti din randul credinciosilor Bisericii Adventiste “Grant” iar de bucatele pregatite si oferite cu dragoste de acestia au beneficiat 60 de persoane.

“Meniul a cuprins ciorba de legume si pilaf cu ciuperci, chiftelute de soia si varza murata precum si mere iar reactiile beneficiarilor dar si unitatea voluntarilor au fost extraordinar de placute. Personal, ma declar foarte multumit de modul cum au decurs lucrurile in aceasta prima actiune de impartire a hranei pentru oamenii strazii. Multumesc in primul rand lui Dumnezeu dar si tuturor voluntarilor din Biserica “Grant”, pentru tot sacrificiul de care au dat si de data aceasta, dovada.Am convingerea ca fiecarei echipe de voluntari care se va implica si de acum inainte, Dumnezeu ii va oferi toata ocrotirea si sprijinul de care vor avea nevoie, astfel incat proiectul „Painea noastra…” sa isi atinga scopul stabilit initial, acela de a fi de folos semenilor aflati in nevoie” a declarat Sorin Goleanu, pastorul Bisericii Adventiste “Grant” din Bucuresti.

23

Impartirea portiilor de hrana s-a realizat in colaborare cu unul dintre “liderii” recunoscuti ai zonei, acesta ocupandu-se de invitarea beneficiarilor dar si de pastrarea ordinii. Alaturi de beneficiari, in acord cu numele proiectului, s-a inaltat o rugaciune de binecuvantare a hranei dar si a participantilor. Ulterior fiecare voluntar a avut ocazia, nu doar sa ajute direct la gatit sau impartit hrana, ci sa ia si parte la discutii cu fiecare beneficiar in parte.

In cea de-a doua duminica, pe 1 februarie, a fost randul voluntarilor din Biserica Adventista Popa Tatu. Au fost servite 140 de portii cu acelasi meniu dar si desert.
4
5“Aceste actiuni sunt incadrate mai larg in proiectul “Mai putine vorbe, mai multe fapte!” si speram sa demonstram ca dincolo de intentiile noastre frumoase, acestea se concretizeaza in mod vizibil. Aceste activitati, dar si altele care vor urma, au ca scop impartasirea dragostei lui Dumnezeu celor aflati intr-o anumita nevoie, fie ea fizica, sociala sau spirituala. Din acest motiv, ele sunt dezinteresate din punct de vedere confesional, nu exista “carlige”, nu exista o conditionare a primirii unui ajutor de acceptarea unei anumite convingeri sau de prezenta la biserica. Sigur, toti sunt bineveniti in acest cadru binecuvantat, insa nu acesta este scopul si motivatia noastra” a declarat Gabriel Isvan, directorul Departamentului de Comunicare in cadrul Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din zona Munteniei.

Sursa: Adventist.ro ; Facebook

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.