Patriarhia se zbate sa pastreze Religia obligatorie in scoli

646x404Sfantul Sinod a decis saptamana aceasta sa faca tot posibilul sa pastreze religia ca materie obligatorie in scoli. In acest sens, BOR si-a dat binecuvantarea pentru infiintarea unei asociatii care sa ii susţina punctul de vedere si le-a cerut dascalilor sa denunte cazurile in care se incearca descurajarea participarii elevilor la ora de Religie.

Incercarile aproape disperate ale Patriarhiei de a pastra Religia ca materie obligatorie in scoli continua. Saptamana aceasta a fost convocat Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane (BOR, ocazie cu care s-a hotarat ca „profesorii de religie si parintii trebuie sa faca publice cazurile din scoli in care se incearca descurajarea participarii elevilor la ora de Religie“.

De asemenea, BOR, a mai aprobat „o initiativa a unor parinti“ de a infiinta Asociatia Parintilor pentru ora de Religie (APOR), cu filiale la nivel local.

Si mai mult decat atat, Patriarhia Romana solicita convocarea unei intruniri extraordinare a Consiliului Consultativ al Cultelor din Romania pentru stabilirea unor masuri si actiuni comune tuturor Cultelor in vederea sustinerii statutului obligatoriu al orei de Religie in invăatamantul de Stat.

Citeste mai mult: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Consternare in lumea iudeo-crestina: Replici ale intrarii in Templul lui Baal vor fi construite in marime naturala atat la New York cat si la Londra

Templul lui Baal (cunoscut de asemenea sub numele de Templul lui Bel) a fost un

Marea Britanie nu mai e o tara crestina: jumatate din populatie nu apartine niciunei religii – studiu

O cercetare ampla realizata in Marea Britanie, care a vrut sa afle ce loc ocupa

Închide