Bancile americane nu doresc ca oamenii sau clientii lor sa aiba o zi binecuvantata! Ele au „standarde etice mai inalte”

Bancile americane nu doresc ca oamenii sau clientii lor sa aiba o zi binecuvantata! Ele au „standarde etice mai inalte”

fox-19O casiera a unei banci cu sediul in Kentucky a intentat proces impotriva US Bank dupa ce a fost concediata pe motivul ca saluta clientii cu expresia „sa aveti o zi binecuvantata!”

Banca a declarat ca Polly Neace a fost data afara dupa ce a primit avertismente repetate sa-si schimbe formula de salut, dar si ca urmare a reclamatiilor venite din partea clientilor. De asemenea, Neace a fost acuzata ca a vorbit cu un client despre mantuire.

La randul ei angajata care lucreaza de peste 20 de ani in banca, sustine ca nici un client nu a facut plangere impotriva ei niciodata, desi le ureaza tuturor „sa aiba o zi binecuvantata” inca din 2009.

„Nu cred ca exista o formula de salut mai buna decat aceea in care ii urezi omului sa aiba o zi binecuvantata”, a declarat Polly Nace pentru Fox News.

In 2011, i s-a spus sa renunte sa mai adreseze clientilor asemenea formule de salut si a fost sanctionata pentru incalcarea codului etic al firmei in care lucreaza.

„Din acest moment nu veti mai discuta subiecte legate de credinta sau religie, nici cu clientii, nici cu colegii” specifica mustrarea trimisa de conducerea bancii.

In mustrare se preciza de asemenea ca Neace a intrebat un client: „Ai luat numele Domnului in desert?” si a inceput sa vorbeasca cu clientul despre Isus.

Cateva luni mai tarziu, ea a fost avertizata din nou dupa ce un client i-a urat o zi binecuvantata, iar ea a raspuns:„Multumesc, Dumnezeu sa va binecuvanteze!” La scurt timp dupa aceasta intamplare, casiera a fost concediatat de catre banca.

Avocatul ei, Jeff Blankenship, a declarat ca actiunea US Bank reprezinta o incalcare a drepturilor individuale prevazute in Primul Amendament din Constitutia SUA. „Dovezile arata clar ca Polly a fost concediata pentru ca ea si-a folosit dreptul de exprimare si nu a incalcat in nici un fel legea”, a spus el pentru Fox News.

Cu toate acestea, o declaratie catre mass-media a institutiei in care a lucrat fosta casiera specifica: „La US Bank, angajatii nostri se situeaza la standarde etice inalte, atunci cand interactioneaza cu clientii si colegii si le cerem sa ia in serios aceste standarde, nu sa le incalce.”

Sursa: Christian Today

3 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.