Bancile americane nu doresc ca oamenii sau clientii lor sa aiba o zi binecuvantata! Ele au „standarde etice mai inalte”

Bancile americane nu doresc ca oamenii sau clientii lor sa aiba o zi binecuvantata! Ele au „standarde etice mai inalte”

O casiera a unei banci cu sediul in Kentucky a intentat proces impotriva US Bank dupa ce a fost concediata pe motivul ca saluta clientii cu expresia „sa aveti o zi binecuvantata!”

Banca a declarat ca Polly Neace a fost data afara dupa ce a primit avertismente repetate sa-si schimbe formula de salut, dar si ca urmare a reclamatiilor venite din partea clientilor. De asemenea, Neace a fost acuzata ca a vorbit cu un client despre mantuire.

La randul ei angajata care lucreaza de peste 20 de ani in banca, sustine ca nici un client nu a facut plangere impotriva ei niciodata, desi le ureaza tuturor „sa aiba o zi binecuvantata” inca din 2009.

„Nu cred ca exista o formula de salut mai buna decat aceea in care ii urezi omului sa aiba o zi binecuvantata”, a declarat Polly Nace pentru Fox News.

In 2011, i s-a spus sa renunte sa mai adreseze clientilor asemenea formule de salut si a fost sanctionata pentru incalcarea codului etic al firmei in care lucreaza.

„Din acest moment nu veti mai discuta subiecte legate de credinta sau religie, nici cu clientii, nici cu colegii” specifica mustrarea trimisa de conducerea bancii.

In mustrare se preciza de asemenea ca Neace a intrebat un client: „Ai luat numele Domnului in desert?” si a inceput sa vorbeasca cu clientul despre Isus.

Cateva luni mai tarziu, ea a fost avertizata din nou dupa ce un client i-a urat o zi binecuvantata, iar ea a raspuns:„Multumesc, Dumnezeu sa va binecuvanteze!” La scurt timp dupa aceasta intamplare, casiera a fost concediatat de catre banca.

Avocatul ei, Jeff Blankenship, a declarat ca actiunea US Bank reprezinta o incalcare a drepturilor individuale prevazute in Primul Amendament din Constitutia SUA. „Dovezile arata clar ca Polly a fost concediata pentru ca ea si-a folosit dreptul de exprimare si nu a incalcat in nici un fel legea”, a spus el pentru Fox News.

Cu toate acestea, o declaratie catre mass-media a institutiei in care a lucrat fosta casiera specifica: „La US Bank, angajatii nostri se situeaza la standarde etice inalte, atunci cand interactioneaza cu clientii si colegii si le cerem sa ia in serios aceste standarde, nu sa le incalce.”

Sursa: Christian Today

This Post Has 3 Comments

 1. Sorin Anita

  Wow! Am trait s-o văd și pe-asta!
  Auzi tu, „a fost acuzata ca a vorbit cu un client despre mantuire.” Asta da, acuzaţie de crimă capitală, nu-i aşa?!
  Vorbeşte despre orice, dar nu care cumva sa îndrăzneşti sa cauţi să scapi pe cineva de focul mâniei care se apropie! Sa nu cumva sa trezesti din somnul mortii pe cineva….. Oooo, atunci diavolul devine furios nevoie mare, nu-i place sa îşi piardă victimele!
  Atunci, dezlănţuie iadul peste tine, la asta el se pricepe foarte bine: ameninţări, persecuţie, pierderea locului de muncă, marginalizarea…

  Doamne, Doamne Isuse, iti multumesc atât de mult pentru urmatoarele cuvinte pe care ni le-ai lasat ca pe o comoara:

  Matei 10:28-33 Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă.
  Nu se vând oare două vrăbii la un ban? Totuşi, nici una din ele nu cade pe pământ fără voia Tatălui vostru.
  Cât despre voi, până şi perii din cap, toţi vă sunt număraţi.
  Deci să nu vă temeţi; voi sunteţi mai de preţ decât multe vrăbii.
  De aceea, pe orişicine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri;
  dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri.

  Copii ai Adevărului, nu va temeţi si nu va ruşinaţi, daţi cu putere toata slava Aceluia care nu se rusineaza sa va numească copiii Lui.

  Fie Numele Domnului binecuvântat in veci. Amin

  1. Afirmativ.com

   Incurajatoare cuvinte. Fiti binecuvantat! Amin

 2. Iulian

  la firma mea, ii voi amenda cu post si rugaciune, benevola, pe toti cei care nu folosesc ocaziile de evanghelizare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.