Romania ar putea avea prima femeie-preot din istoria Bisericii Ortodoxe

Romania ar putea avea prima femeie-preot din istoria Bisericii Ortodoxe

bc898a10-0368-11e4-818a-25077a6ca17c_medicAna Maria are 34 de ani, este de profesie medic, iar de 2 ani a inceput si Facultatea de Teologie. Canoanele Bisericii Ortodoxe nu permit ca femeile sa slujeasca, insa ea spune ca a simtit chemarea lui Dumnezeu pentru a face acest lucru si nu vrea sa renunte.

„Studiez la Facultatea de Teologie si sper sa fac si acolo un pionierat, ca sa zic asa, o revolutie frumoasa. Femeile sunt foarte bune si blande si au rabdare deosebita in a fi atente la credinciosi, iar de celelalte se ocupa Dumnezeu. Dumnezeu este cel care ofera harul si cred ca poate sa ofere har in egala masura si barbatilor si femeilor. La inceput si primei femei-doctor i-a fost greu, pentru ca se considera ca e o meserie pentru barbati, a declarat pentru Observatorul Antenei 1.

Femeia a facut o cerere pentru a deveni preot la Patriarhie si spera ca sefii Bisericii Ortodoxe sa modifice canoanele pentru a deveni prima femeie-preot din Romania.

Citeste mai mult pe: yahoo.news

4 Comments

 1. Sorin Anita

  Proverbe 14:12
  Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte.

  Nu-i asa ca pare o initiativa nevinovata?
  La fel cum i s-a parut nevinovat si Evei la inceput cand a dorit sa atinga o stare mai inalta de existenta trecand peste porunca directa a lui Dumnezeu…
  Sa nu ma inteleaga nimeni gresit; Daca este vreun om pe pamant care respecta si apreciaza din tot sufletul FEMEIA cu tot ce inseamna ea, acela este cel ce scrie chiar aceste cuvinte. Insa acest lucru este una, si a urma indemnul intelepciunii noastre mai presus de intelepciunea clar revelata a lui Dumnezeu, este alta. Aici vorbim mai degraba (…sa-mi fie iertat) despre rebeliune pe fata.
  De-a lungul Sfintelor Scripturi nu gasim nici macar un exemplu ca vreo femeie a fost investita cu autoritate de preot, batran, sau apostol.
  Nimeni sa nu se lase inselat. Daca nu este vreo ierarhie sau oranduire bisericeasca stabilita de catre Dumnezeu, atunci este stabilita de catre OM la indemnul Satanei, care cauta sa se ridice pe sine mai presus de orice inseamna Dumnezeu.
  Aici nu este vorba de vreo gluma, Marea Lupta pentru suflete este un razboi aprig, agresiv, iar victime sunt vizibile peste tot unde intorci capul. Dumnezeu cauta oameni care simplu vor si sunt hotarati sa stea de partea Adevarului, cu orice pret, indiferent cat de nepopular poate fi Adevarul lui Dumnezeu. Pe acestia ii va considera copiii Lui si pentru acestia se va intoarce ca sa-i ia acasa, asa cum a promis. Ceilalti, care se desprind de Adevar si prefera minciuna si razvratirea se rup singuri de la Sursa vietii iar la sfarsit vor culege ce au semanat: despartire vesnica de Dumnezeu, de Sursa vietii….moartea eterna este alegerea lor.

  Personal, ii recomand doamnei doctor Ana Maria sa continuie in sfintenie si umilinta de suflet sa il serveasca pe Dumnezeu din pozitia in care Dumnezeu a asezat-o si sa continuie sa fie o mare binecuvantare pentru multi. Insa sa nu devieze pe o cale care ea insasi nu este sigura daca este Calea Vietii…

  Isus a spus: „Nu orişicine-Mi zice: ,,Doamne, Doamne!„ va intra în Împărăţia cerurilor, ci celce face voia Tatălui Meu care este în ceruri. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: ,,Doamne, Doamne! N’am proorocit noi în Numele Tău? N’am scos noi draci în Numele Tău? Şi n’am făcut noi multe minuni în Numele Tău?„ Atunci le voi spune curat: ,,Niciodată nu v’am cunoscut; depărtaţi-vă dela Mine, voi toţi cari lucraţi fărădelege.„” (Matei 7:21-23)
  Aici nu vorbeste despre necredinciosi, ci despre credinciosi, despre oameni care au fost implicati in lucrari mari pentru Dumnezeu, dar care au facut lucruri dupa capul lor, fara sa fie trimisi de Domnul, fara ca ei sa il cunoasca pe Domnul.
  Nu ar fi intr-adevar foarte trist ca cineva sa lucreze cu energie si sa creada ca face voia lui Dumnezeu, dar in cele din urma sa auda cuvintele acestea infioratoare: ,,Niciodată nu v’am cunoscut; depărtaţi-vă dela Mine, voi toţi cari lucraţi fărădelege.„ ???

  Inca un pas si mai departe: Aceasta initiativa, nici nu ma mai surprinde. Satana lucreaza intens pe toate planurile ca sa creeze confuzie si sa abata pe oameni de la Izvorul Vietii, de la Calea Adevarului. Fie ca este vorba despre ordinatia femeii in Biserica ca si Batran, sau Pastor, Preot, etc, sau legalizarea casatoriilor homosexuale, sau acceptarea in biserica a Preotilor/Pastorilor homosexuali, etc…totul este o lucrare nemiloasa prin care se urmareste distrugerea sufletelor si inrolarea lor in razboiul luciferic de razvratire impotriva Creatorului insusi care este Dragoste si este binecuvantat in veci!

  In incheiere, un indemn din partea Domnului Dumnezeu pentru oricine citeste:
  „Căci Eu ştiu gîndurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, gînduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. Voi Mă veţi chema, şi veţi pleca; Mă veţi ruga, şi vă voi asculta. Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima.” (Ieremia 29:11-13)

  Binecuvantarea lui Dumnezeu sa fie peste toti copiii luminii si ai adevarului. Amin.

  • ….FEMEIA A FACUT O CERERE SA SE MODIFICE CANOANELE…vedeti unde se ajunge? parca canoanele nu Ii Ingaduie sa fie preot .DUMNEZEU nu Ingaduie asa ceva

 2. Crăciun Teodor

  Cu aiguranță că ierarhii Bisericii Ortodoxe Române, au fost șocați de necuviința acestei femei. „Vrabia mălai visează …”
  Fiecare om e liber să încerce orice îi trece prin cap, dar asta nu înseamnă că e băgat în seamă …

 3. Crăciun Teodor

  Cu siguranță că ierarhii Bisericii Ortodoxe Române, au fost șocați de necuviința acestei femei. „Vrabia mălai visează …”
  Fiecare om e liber să încerce orice îi trece prin cap, dar asta nu înseamnă că e băgat în seamă …
  Posibil ca această „chemare” către preoție a doamnei, să fie de fapt o „trimitere ..”, a unor indivizi mai din întuneric, care își zic „începem mai ușurel cu hirotonia femeilor, și odată distrusă unitatea Bisericii Ortodoxe, vom putea încheia glorios cu hirotonia homosexualilor, transgenderilor, …etc, și a tuturor aberațiilor nepermise de legea lui Dumnezeu”.
  E doar o părere …

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.