Pastor american arestat pentru crima. Acesta sustine nevinovatia si legitima aparare

Un pastor al unei biserici din Manteca, California, a fost arestat in baza unui mandat pentru crima in Las Vegas, desi el a declarat ca este nevinovat si a actionat in legitima aparare.

Robert Cox a fost incarcerat la inchisoarea din San Joaquin County, iar pastorul, familia sa si membrii bisericii au declarat ca sunt profund socati si nu le vine sa creada ceea ce se intampla.

Acuzatia de crima provine de la un incident care s-a petrecut in iunie, anul trecut. Pastorul de tineret, impreuna cu sotia sa si aproximativ 20 de stagiari au fost in Las Vegas, intr-o excursie organizata de biserica.

In timp ce aestia luau cina, un barbat din local, Link Ellingson, a venit la masa lor si a inceput sa faca scandal. Cox a spus ca a incercat sa stea de vorba cu el, pentru a-l linisti si pentru a proteja grupul care il insotea.

Discutia a degenerat insa si s-a transformat in violenta, povesteste Cox: „Omul ma injura si spunea ca are de gand sa ma omoare, m-a atacat, m-a lovit cu pumnul in fata si a incercat sa ma sugrume. Apoi i-a bruscat si pe cei care erau cu mine, provocandu-i unui student o contuzie”. Ulterior s-au incaierat si amandoi au cazut.

Ellingston a decedat in decembrie, iar nepoata lui, Gina Hardy, a prezentat in instanta dovezi ca acesta ar fi murit in urma unor leziuni cerebrale severe, pe care le-a dobandit in urma conflictului din local din luna iunie, sustinand ca pastorul Cox l-ar fi lovit cu pumnii in cap pe unchiul ei, fapt ce a dus mai tarziu la moartea lui.
Cox a declarat politiei ca nu l-a lovit pe acesta cu pumnii. Sotia lui Cox, Julie, a prezentat unui post de televiziune o fotografie, care arata semnele de pe gatul sotului ei din acea noapte, cand era sa fie strangulat.

Avocatul lui Cox a depus o cautiune de 100.000 de dolari pentru el si asteapta ca el sa fie eliberat din inchisoare.

Sursa: charismanews; news10.net

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.