Acasă » Un pastor prezbiterian avertizeaza: „Muzica crestina de astazi nu are nici baza biblica si nici continut teologic”

Un pastor prezbiterian avertizeaza: „Muzica crestina de astazi nu are nici baza biblica si nici continut teologic”

pastorAvantul muzicii crestine de calitate indoielnica din Brazilia, l-a determinat pe pastorul prezbiterian Heranandes Dias Lopes sa ia atitudine in legatura cu acest lucru.

„Astazi, in Brazilia, dar si in lume se difuzeaza o cantitate impresionanta de muzica crestina. Din pacate, ea satisface doar gustul celor care vor distractie”, a declarat pastorul pe site-ul Gospel Mais.

Dias Lopes, a explicat si aprofundat aceasta problema intr-un interviu televizat acordat pentru site-ul Gospel Mais. „Brazilia este recunoscuta in toata lumea pentru importanta, valoarea si influenta pe care o are in muzica crestina. Dar este de asemenea adevarat, trist si regretabil, ca aici se produce o cantitate insemnata de muzica crestina comerciala, fara continut teologic, fara fundament biblic si fara vreo valoare spirituala, a mentionat profund consternat reverendul Hernandes Dias Lopes.

 

El a deplans faptul ca artistii care interpreteaza aceasta muzica nu sunt tratati ca „adevarati inchinatori”, ci ca niste „actori”, ceea ce face din muzica crestina un fel de spectacol, unde interpretii trebuie sa faca ceva pentru a obtine aplauze. Muzica pe care Dumnezeu o agreeaza, are unele caracteristici distinctive.

In primul rand, originea sa este divina. Psalmul 40:3 spune: „Mi-a pus in gura o cantare noua, o lauda pentru Dumnezeul nostru”. Cantarea crestina este de la Dumnezeu, trebuie sa fie inspirata din Scriptura, trebuie sa exprime adevaruri crestine.

Nu poate fi o melodie oarecare, cu rima si ritm comercial, inselatoare si cu erori teologice. In al doilea rand, cantarea crestina e profund transformatoare pentru cel care o asculta. Ea conduce spre o viata noua pe cei care o asculta.

In al treilea rand, cantarea crestina are un scop. Este un imn de lauda pentru Dumnezeul nostru. Ea vine din cer si se intoarce la cer. Ea vine de la Dumnezeu si se intoarce la Dumnezeu”, a concluzionat reverendul.

Sursa: acontecercristiano

3 comentarii la „Un pastor prezbiterian avertizeaza: „Muzica crestina de astazi nu are nici baza biblica si nici continut teologic””

 1. Sunt de acord cu inbrcamintea decenta in biserica.Dumnezeu trebuie respectat cu inbrcamintea noastra.La o nunta ne aratam respect fata de miri.cu asa mai mult trebuie sa aratam respect fata de Dumnezeu Creatorul nostru. Iar despre femei:sa taca in biserica.Dimnezeu la creatiine nea creat ehali, unde se crede ? In ce secol acest pastor? El ar vrea sa domine, nu as dori sa fiu membra acedtei biserici.

  1. * 1 Cor 11:16;
   34 Femeile* să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să** fie supuse, cum zice şi Legea†.
   * 1 Tim 2:11; 1 Tim 2:12; ** 1 Cor 11:3; Efes 5:22; Col 3:18; Tit 2:5; 1 Pet 3:1; † Gen 3:16;
   35 Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă, căci este ruşine pentru o femeie să vorbească în biserică.
   36 Ce? De la voi a pornit Cuvântul lui Dumnezeu? Sau numai până la voi a ajuns el?
   37 Dacă* crede cineva că este proroc sau insuflat de Dumnezeu, să înţeleagă că ce vă scriu eu este o poruncă a Domnului.
   * 2 Cor 10:7; 1 Ioan 4:6;
   38 Şi dacă cineva nu înţelege, să nu înţeleagă!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.