Un cunoscut ateu sustine ca este de fapt un crestin laic

Richard Dawkins, considerat cel mai faimos ateu din lume, a facut o declaratie in cadrul “Festivalului Hay”, declaratie care a provocat o agitatie reala in comunitatea internationala a ateilor.

Adept al teoriei evolutiei, Dawkins a spus ca nu este un ateu complet, si ca este un crestin laic. Anterior, el a spus ca nu era sigur ca Dumnezeu nu exista.

El a spus ca nu este dispus sa accepte lucrurile supranaturale si carismatice, respecta crestinismul, si si-a exprimat afinitatea sa pentru ceremoniile religioase: “M-as descrie ca un crestin laic, in acelasi sens in care evreii seculari au un sentiment de nostalgie pentru ceremonii”, a spus el, potrivit portalului The Telegraph.

Dawkins, in varsta de 73 de ani a mai spus ca el crede că fiintele umane sunt destinate sa aiba o anumita cale in viata, iar daca se abat de la aceasta, o “atractie magnetica” le va aduce din nou la drum. De asemenea, el a spus ca a avut o “educatie anglicana”, dar a ales ateismul cand era adolescent, dupa ce a aflat despre teoria evolutiei a lui Darwin.

El a ajuns faimos cu prima sa carte, “Gena egoista”, in care a sustinut ca fiintele umane sunt doar vehicule cu gene care sunt transmise din generatie in generatie. In cartea sa, “The God Delusion”, a spus ca Dumnezeul Vechiului Testament este, fara indoiala, personajul cel mai neplacut in toata fictiunea.

Surse: stiricrestine.ro; acontecercristiano

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.