Incredibil: un preot catolic ofera binecuvantari pentru barci, carute, animale si…smartphone-uri

Incredibil: un preot catolic ofera binecuvantari pentru barci, carute, animale si…smartphone-uri

smartphonesUn preot catolic din Franta a decis sa ofere binecuvantari pentru smartphone-urile enoriasilor, intr-un efort de a atrage mai multi oameni la biserica.

Frederic Lequin, preot la o biserica din orasul Notre-Dame de Bellecombe, va oferi aceste binecuvantari pana duminica – 8 iunie.

Trebuie sa ne amintim ca binecuvantarea pentru dispozitivele de comunicare este consemnata in traditia Bisericii, la fel ca si binecuvantarile pentru barci, carute, unelte de munca, precum si pentru animale”, a declarat preotul pentru Le Progres.

A existat un precedent in urma cu cativa ani, cand un preot din Nisa, a binecuvantat echipamente electronice in 2011. Parintele Lequin, recunoaste ca acesta a fost sursa lui de inspiratie…

Parintele Gil Florini, preot paroh la Saint-Pierre-d’Arene din Nisa, a efectuat deja o astfel de binecuvantare, urmand exemplul de la bisericile din Londra”, a spus Lequin.

Eu insumi am binecuvantat animale de-a lungul timpului, cand am slujit ca preot in Champagne-au-Mont-d’Or si, de asemenea, aici in Notre-Dame de Bellecombe din octombrie 2013”, a adaugat el.

Potrivit statisticilor nationale, doar 56 la suta dintre francezi se declara ca fiind catolici, inregistrandu-se un declin puternic fata de anul 1986, cand aproape 80 la suta din populatie apartinea cultului catolic.

Surse:Le parisien; upi.com;

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.