Politica invrajbeste fratii si ii impinge la actiuni necugetate: Biserica devastata, preot asediat, credinciosi batuti! (Video)


Un grup de barbati a atacat o biserica ortodoxa din Crimeea, in timpul slujbei de duminica dimineata. Agresorii i-au batut pe credinciosii aflati in lacasul de cult, printre care o femeie insarcinata si o adolescenta paralizata.

Atacatorii, care se autointituleaza „cazacii rusi ortodocsi”, au facut ravagii in biserica ce apartine de Patriarhia Kievului si care se afla in satul Perevalne, scrie un portal de stiri religioase din Ucraina, risu.org.ua.

Preotul lacasului de cult s-a baricadat in masina personala, care a fost, la randul ei, atacata de barbati. Membrii grupului au afirmat ca vor sa confiste cladirea pentru Patriarhia Moscovei.

Politistii au sosit dupa trei ore la locul incidentului si le-au luat partea atacatorilor. Agentii au precizat ca Biserica Ortodoxa a Patriarhiei Kievului este anti-rusa, astfel de atitudini fiind nepermise din luna martie, cand Crimeea a fost anexata la Rusia.

Nici episcopul local sau un alt reprezentant al Bisercii Ortodoxe Ruse nu a condamnat actul de violenta.

Un videoclip postat pe Internet il arata pe preotul Ivan Katkalo care a fost victima atacului si care s-a ascuns in autoturism.

Sursa: obiectiv.info

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.