Un pastor din SUA, arestat pentru ca a protestat impotriva avortului

Stephen-Joiner-arrested-The-PacketPastor Stephen Joiner din Statele Unite a fost arestat si inchis timp de patru ore, pentru ca a afisat intr-o intersectie aglomerata din oras o pancarta in care se arata ca avortul inseamna uciderea copiilor nevinovati.

Liberty Counsel, o asociatie care se ocupa de protectia drepturilor civile, a depus o plangere impotriva orasului Columbus din Mississippi si a capitanului de politie Frederick Shelton in numele lui Joiner.

Pastorul de la Biserica Nazarineana din Columbus a fost acuzat de refuzul de a se supune capitanului Shelton, care i-a ordonat sa paraseasca zona pentru a nu bloca traficul, desi Joiner era pe trotuar si tinea plancarta in mainile sale. La proces, politistul Shelton a sustinut ca Joiner a incalcat legea orasului privind demonstratiile, desi pastorul era singur in momentul arestarii sale.

„Primul Amendament protejeaza dreptul cetatenilor de a se exprima in mod public fara ca guvernul sa-l pedepseasca” a spus Mat Staver, fondator si presedinte al Liberty Counsel.

„Actiunile intreprinse de oficialii orasului au fost complet nejustificate si reprezinta un afront la adresa drepturilor fundamentale ale tuturor americanilor. Chiar si discursul nepopular este protejat atunci cand este exprimat in mod pasnic, asa cum a facut pastorul Joiner”, a adaugat Staver.

Surse: CharismaNews, Acontecercristiano

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Este oficial: In Biserica Anglicana femeile pot deveni episcopi

Biserica Anglicana a votat luni in favoarea lasarii femeilor sa ocupe functia de episcop, o

Adevarul: Regulile religiei baptiste – cultul icoanelor si venerarea moastelor sunt interzise

Religia baptista este o religie neoprotestanta care pune accent pe autoritatea Bibliei ca singura sursa

Închide