Din spitalul inchisorii, pastorul Abedini se roaga pentru revigorarea credintei moarte a fratilor crestini

saeed-abedini

Pastorul Saeed Abedini, care este condamnat la 8 ani de inchisoare in Iran pentru credinta sa crestina, a trimis un mesaj de Paste crestinilor din intreaga lume .

Scrisoarea Pastorului Abedini, aflat intr-o camera de spital a inchisorii unde este detinut, incurajeaza pe crestinii din intreaga lume.

El scrie: „In Vinerea Mare, in ajun de Paste, ma rugam din camera mea de spital pentru colegii si fratii mei crestini din lume. Mesajul pe care vreau sa-l transmit este ceea ce Duhul Sfant mi-a descoperit si anume ca exista mai multe religii moarte in mijlocul crestinilor de astazi”.

Apoi, predicatorul vorbeste in mesajul sau despre misiunea pe care a avut-o Hristos pe pamant, inainte de a concluziona: „Sa inviem credinta noastra moarta si sa ne lepadam de sinele nostru egoist pentru a ne confrunta cu crucea lui Isus. Numai daca facem asa putem experimenta invierea glorioasa cu Hristos”.

Abedini, un iranian cu cetatenie americana, lucra la un proiect intr-un orfelinat din Iran, cand a fost arestat in iulie 2012, pentru motivul ca „pune in pericol securitatea nationala”. El a fost condamnat la opt ani de inchisoare si a pierdut recursul la proces la inceputul acestui an.

In inchisoare el a fost tratat cu violenta, a fost batut si maltratat, iar sanatatea sa a avut de suferit fiind incarcerat intr-o celula improprie si neavand acces la tratament medical. In prezent, la solicitarile asociatiilor internationale pentru drepturile omului, el a fost spitalizat intr-o sala din inchisoarea unde isi ispaseste „pedeapsa”.

Sotia lui, Naghmeh si cei doi copii ai cuplului, continua sa traiasca in Statele Unite, unde pastorul Abedini a avut resedinta inainte de arestarea lui. Naghmeh Abedini militeaza activ pentru eliberarea sotului sau si a pledat pentru ca guvernul SUA sa puna mai multa presiune asupra Iranului.

Ea a recunoscut recent ca este un moment „foarte greu” pentru familia ei, dar „spiritual, acesta este cel mai bun moment din viata mea”.

Sursa: Christian Today

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.