Am fost la inaugurarea SATULUI BIBLIC din parcul Titan! (Galerie foto)

IMG_1946IMG_1951

Asteptat cu nerabdare, proiectul “Satul biblic”, unic in Romania si in Europa si-a deschis portile luni 7 aprilie la orele 11. In prezenta unui numar impresionat de vizitatori, majoritatea elevi aflati in prima zi a saptamanii “Scoala altfel”, initiatorii proiectului impreuna cu oficialitatile prezente la inaugurare au tinut discursuri in care au subliniat necesitatea, importanta si impactul unui asemenea proiect.

Raluca Ispir (deputat PNL), ing. Paul Schwartz (vicepresedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania), Virgil Achihai (presedintele Aliantei Evanghelice din Romania), Nelu Burcea (Director Departament Comunicare Biserica Adventista de Ziua a Saptea), Norel Iacob (Redactor-sef revista  “Semnele timpului”), Gabriel Isvan (Director Departament de Comunicare si Libertate Religioasa Biserica Adventista de Ziua a Saptea – Muntenia) si  Mihai Brasov (pastor Biserica Adventista de Ziua a Saptea), au scos in evidenta utilitatea si scopul proiectului in aceste vremuri in care valorile morale si spirituale sunt intr-un colaps evident, iar relatiile interumane sunt superficiale si dezechilibrate.

IMG_1948IMG_1944

Reintoarcerea in vremurile antice intr-un sat biblic traditional, ofera vizitatorului posibilitatea de a cunoaste stilul de viata, de a vedea personal casele, atelierele, mestesugurile, vesmintele, de a asculta povestirile si de a intelege obiceiurile stravechi ale poporului lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, calatoria in timp pe care o propun initiatorii proiectului inseamna redescoperirea istoriei reale, inseamna reintoarcerea la viata simpla si linistita in acord cu cerintele divine. Acest lucru este posibil si pentru vizitatorul “satului biblic”, gratie voluntarilor si ghizilor specializati in istorie biblica si cultura iudaica.

IMG_1939
In prima zi peste 3000 de persoane au vizitat “Satul biblic”, a doua zi fiind asteptati peste 4000 de vizitatori, iar pe durata derularii proiectului 7-17 aprilie cateva zeci de mii de oameni vor avea posibilitatea sa se bucure de experientele inedite pe care le ofera acest proiect unic si senzational.

IMG_1952IMG_1953

Trebuie mentionata in mod expres desfasurarea de forte umane implicate in buna desfasurare a proiectului, daruirea totala a fiecarui voluntar pentru a satisface nevoia de cunostinte si curiozitate a fiecarui participant la aceasta “excursie in timp”. Am vazut in “satul biblic” pe langa elevi si studenti, predicatori ai Cuvantului lui Dumnezeu, care, invesmantati in costume arhaice erau devotati si atenti misiunii ce le-a fost incredintata.

IMG_1960IMG_1961IMG_1975IMG_1976

Dupa prima zi a “satului biblic”, putem spune ca am ramas placut surprinsi de anvergura acestui proiect, de seriozitatea si profesionalismul initiatorilor, de numarul mare si calitatea voluntarilor, de acuratetea si realismul punerii in scena si nu in ultimul rand de afluxul de vizitatori, mai ales copii, dornici de a vedea si invata ceva nou, ceva ce poate au citit doar in cartile de istorie.

IMG_1972IMG_1974

Ne exprimam speranta ca in zilele ce urmeaza, bucurestenii sa beneficieze de aceasta oaza de liniste in care istoria, traditia, cultura si spiritualitatea si-au dat mana pentru a readuce din negura timpului un sat biblic. Poate fi unica ocazie in care putem vedea istoria cu ochii nostri, putem vedea cum am fost, unde suntem si spre ce ne indreptam. Putem sa ne cercetam inima si sa ne evaluam constiinta. Putem sa ne raspundem la marile intrebari care au framantat omenirea de 6000 de ani… fata de ceea ce ne ofera societatea actuala, mizerie morala, stress si alienare, “satul biblic” poate reprezenta un nou inceput pentru unii. O noua cale, o noua directie: spre adevar si spre viata vesnica. Alegerea apartine fiecaruia in parte…

IMG_1954IMG_1956

Pentru cei care doresc sa nu piarda aceasta ocazie unica in viata, a unui proiect unic redam programul evenimentelor speciale care vor avea loc in “Satul biblic”:
•Marti, 8 aprilie, ora 19.00 – Reprezentatie muzicala: Corul Liceului “Stefan Demetrescu”, Formatia de clopotei “Curcubeu”, Formatia de clopote “Geneze”;
•Miercuri, 9 aprilie ora 19.00: Scenete biblice;
•Joi, 10 aprilie, ora 15.00: Atelier: Atmosfera biblica reflectata in jocuri;
•Vineri, 11 aprilie ora 19.30 – Program special la Sinagoga;
•Sambata, 12 aprilie:
– ora 12.00: Seminar: “Sinagoga din Nazaret” (Dr. Florin Laiu)
– ora 17.00: Seminar arheologie: “Pietrele Vorbesc” (Dr. Aldea Traian);
•Duminica, 13 aprilie:
– Activitati desfasurate de Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania: workshop pentru copii, o dezbatere publica si un program artistic cu specific evreiesc
– ora 20.00 – Concert organizat de Primaria Sectorului 3 prin „Casa Artelor” cu participarea unor coruri laice si confesionale, precum si a unor artisti romani indragiti: Marcel Pavel, Vlad Mirita, Irina Iordachescu, Mediana Vlad;
•Luni, 14 aprilie, ora 15.00 – Dezbatere publica: „Parabolele lui Iisus”;
•Marti, 15 aprilie:
– ora 16.30 – Eveniment atelier olarie: Olaritul romanesc si olaritul in Israel (Atelier de olarit impreuna cu Muzeul Taranului Roman)
– ora 18.00 – Proiect Asociatia „Ridica-te si umbla”;
•Miercuri, 16 aprilie
– ora 15.00 – Seminar: Principii biblice privind alimentatia
– ora 19.00: Concert coral interconfesional;
•Joi, 17 aprilie, ora 15.00 – 20.00 – Reeditarea atmosferei pascale din timpurile biblice.

Intrati pe SATUL BIBLIC!

Mai citeste si:

Eveniment unic in Romania, in parcul Titan din capitala: SATUL BIBLIC

Promisiunile lui Dumnezeu

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.