Vladimir Pustan, prima reactie dupa suspendarea din functia de pastor:  „sunt zile cand te simti mai confortabil intre morti decat intre vii”

Vladimir Pustan, prima reactie dupa suspendarea din functia de pastor: „sunt zile cand te simti mai confortabil intre morti decat intre vii”

pustan priveste catre cerIn sedinta din 19 martie 2014, Conducerea Cultului Crestin Penticostal a dat urmatorul comunicat:
„Comitetul Executiv al Cultului Crestin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolica din Romania, conform prevederilor art. 39, alin.1, lit.”b” si “d” din Statutul C.C.P. – B.D.A.R. (editia 2008) si art. 33, lit. “d” din Statutul slujitorului bisericii, a hotarat suspendarea temporara a calitatii de slujitor in dreptul pastorului PUSTAN IOAN, pentru comportament incompatibil cu statutul de slujitor.”

Ne-am interesat sa vedem ce prevad aceste articole si iata ce spun: Art. 39. – (1) Calitatea de slujitor poate fi suspendata din urmatoarele motive: b) incalcarea angajamentului solemn de slujitor al bisericii; d) abateri grave sau repetate de la conduita spirituala personala; Art. 33 Sanctiunile care pot fi aplicate pastorilor, după caz, sunt: d) Suspendarea temporara a calitatii de slujitor, de catre Comitetul Executiv;

Desi nu a facut nicio declaratie publica in legatura cu aceasta hotarare luata de conducere, pe site-ul Ciresarii.ro Vladimir Pustan semneaza „Optimismul pesimistului”, lasand la latitudinea cititorului sa traga anumite concluzii.

„Exista o anume usurare in schimbare chiar daca e din rau in mai rau. Adesea e alinator sa poti sa-ti schimbi pozitia ca sa te doara si altundeva. Am stat azi aproape toata ziua prin cimitir pentru ca sunt zile (din ce in ce mai dese) in care te simti mai confortabil intre morti decat intre vii. Sau mai sigur.
Am 47 de ani si am ajuns sa fiu doar o stire, dar ce ma mangaie e ca stiu ca prostul e cel care n-a incercat in viata lui niciun eveniment. In Franta anului 1720 a existat o lege ce spunea ca un condamnat la moarte poate fi gratiat cu conditia sa se casatoreasca cu streangul de gat cu o fata mai trecuta.
Phillipe Cheufferay cand a vazut cine ii vine in fata, uluit de uratenia ei, a strigat calaului ”Trage iute de funie”. Mai bine mort decat cu schioapa…
Einstein la sfarsitul vietii regreta ca nu s-a facut instalator. Exista o frumusete adanca in aceea de a veni la ora 16 acasa, a manca iahnia de fasole si a butona telecomanda pana la miezul noptii. Sau a-ti da cu parerea despre una, despre alta pe internet.
Pe primele monede batute in America pe o piatra scria ”Noi credem in Dumnezeu” iar pe cealalta ”Vezi-ti de treaba ta”. Iar asta se numeste progres.” – Vladimir Pustan

Redactia Afirmativ va tine la curent cu evolutia acestei situatii.

13 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.