Din cauza religiei un student refuza sa participe la activitati impreuna cu colegele sale

Din cauza religiei un student refuza sa participe la activitati impreuna cu colegele sale

Din cauza religiei un student refuza sa participe la activitati impreuna cu colegele sale

O universitate din Canada a intrat de curând într-o polemică, după ce a acceptat o cerere prin care un student solicita să nu participe alături de persoane de sex feminin la activităţile din clasă, invocând apartenenţa sa religioasă, pe care nu a dezvăluit-o, relatează LeHuffington Post Quebec.

Universitatea York din Toronto a mers mai departe chiar, chemându-l la ordine pe profesorul de sociologie al tânărului. Acesta iniţial refuzase să dea curs cererii acestuia din urmă.

Studentul s-a înscris într-un program de formare la distanţă în luna septembrie. El a solicitat în scris să nu participe la anumite activităţi specifice în clasă. A cerut acest lucru, pentru a nu fi în preajma colegelor sale.

„Motivul pentru care am ales să urmez cursurile pe Internet în vederea obţinerii licenţei în arte este că am convingeri religioase ferme, iar acestea se aplică relaţiilor dintre bărbaţi şi femei”, a scris studentul într-o scrisoare făcută publică în această săptămână.

„Eu nu voi putea să mă alătur în public unui grup de femei în vederea îndeplinirii anumitor sarcini”. Asa a sustinut studentul, fără să dezvăluie religia de care aparţine.

Polemica

Profesorul de sociologie J. Paul Grayson a refuzat să accepte cererea studentului. El a fost chemat imediat la ordine de decanul facultăţii, Martin Singer. Acesta i-a cerut să consimtă la adaptarea studentului.

Presa canadiană a relatat pe larg polemica, chiar dacă studentul şi-a retras cererea. Totodată le-a multumit profesorului său şi universităţii că au examinat-o.

În documente citate de presa canadiană, profesorul Grayson afirmă că nu vrea să „facă jocul sexismului”.

Totodată, el îşi exprimă temerea de a nu crea un precedent care ar putea fi invocat şi de către alte persoane care ar refuza să desfăşoare activităţi alături de studenţi din cauza originii, credinţei sau orientării sexuale.

Cu toate acestea, universitatea şi-a menţinut poziţia, subliniind că, în virtutea Codului Drepturilor Persoanei din Ontario, obligaţia sa este de a-i ajuta pe studenţi să se adapteze.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.