Adevarata bogatie

Adevarata bogatie

Motto: Cine iubeşte argintul, nu se satură niciodată de argint, şi cine iubeşte bogăţia multă, nu trage folos din ea. Şi aceasta este o deşertăciune!
(Eclesiastul 5.10)
Isus saracieUnul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, Paul Getty, a fost intervievat cu ani în urmă. Reporterul i-a pus şi întrebarea cu privire la poziţia lui faţă de bani.

Răspunsul lui Paul Getty a fost uimitor şi semnificativ: „Eu am suferit toată viaţa din lipsă de bani.“ Aceasta a spus-o un om care înota în bani, un miliardar care, probabil, nu mai putea cuprinde cu privirea tot ceea ce îi aparţinea.

„A fost înconjurat de o bogăţie imensă şi totuşi nu a ajuns la gradul de saturaţie. Sună incredibil, dar l-am auzit cu urechile mele spunând aceasta“, a spus reporterul. Expresia acestui bogat adevereşte versetul de astăzi. Dumnezeu îl cunoaşte pe om până în adâncul inimii lui. Banii şi averile nu pot stâmpăra foamea şi setea lui adevărată. El rămâne un om sărman. Cuvântul lui Dumnezeu denumeşte aspiraţia spre bogăţie ca deşertăciune şi goană după vânt. Odată nu va mai rămâne nimic din toată bogăţia, cum nu a mai rămas nici chiar pentru Paul Getty.

Unde găsesc realizarea deplină şi sensul adevărat al vieţii? La Acela care spune: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.“

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.