Ce este harul?

425797_233709483379432_566296309_n

Cititorul Bibliei va intalni mereu cuvantul har. Acest cuvant provine din grecescul „chari“ si inseamna bunavointa, favoare a stapanului fata de slujitori, a lui Dumnezeu fata de oameni: „Fiindca atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica“ (Ioan 3.16).

Cuvantul „har“ conţine ideea de bunatate, ce se arata cuiva care nu o merita: „Si daca este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altfel, harul n-ar mai fi har. Si daca este prin fapte, nu mai este prin har; altfel, fapta n-ar mai fi fapta“ (Romani 11.6).

Harul ne arata in mod special bunatatea lui Dumnezeu, care da favoruri celor ce nu le merita, iar pacatosilor iertarea pacatelor si mantuirea vesnica prin Fiul Sau: „Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat.

El S-a dat pe Sine Insusi pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege si sa-si curateasca un popor care sa fie al Lui, plin de ravna pentru fapte bune“ (Tit 2.11,14).

Sa primim harul lui Dumnezeu in inimile noastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Evanghelistul Franklin Graham: Religia singura nu ne poate salva. Trebuie sa ne marturisim pacatele si sa credem in Isus Hristos

Evanghelistul Franklin Graham a transmis un mesaj despre ceea ce inseamna sa fii crestin si

Bestseller-ul „Baiatul care s-a intors din ceruri”, retras de pe piata. Copilul recunoaste ca a mintit (Video)

Cartea ”Baiatul care s-a intors din ceruri” a devenit best-seller in urma cu aproximativ patru

Închide