Muzeul Crucii

Muzeul Crucii

Muzeul CruciiIn perioada 28 aprilie – 2 mai 2013, intre orele 10:00 si 21:00, Sala Universitatii Populare Dalles gazduieste Muzeul Crucii, un eveniment care isi propune sa ofere o imagine mai clara a ultimei saptamani din viata lui Iisus Hristos.

Vizitatorii „Muzeului Crucii” vor avea ocazia sa „mearga” pe urmele Mantuitorului, sa intre in Ierusalim si sa poposeasca in casa lui Simon Petru, sa participe la Cina cea de Taina apoi sa se roage in Gradina Ghetsemani, sa mearga la Pilat, pe dealul Golgotei, sa intre in mormantul Mantuitorului si sa primeasca vestea buna a Invierii Sale.

Personaje cum ar fi Maria Magdalena, Iuda, Pilat, centurionii romani sau scene cheie ca gradina Ghetsemani, crucificarea, ingroparea si invierea vor prinde viata si vor asigura o perspectiva realista al unui eveniment dar si a unei culturi straine ca timp si loc.

„Pastele ilustreaza cea mai importanta scena din lume, este locul unde Dumnezeu Si-a aratat dragostea fata de noi, acceptand ca singurul Sau fiu sa moara pentru noi. In același timp, mesajul acestui eveniment dar si al credintei crestine nu este comemorarea mortii ci sarbatoarea Invierii lui Iisus, oferind cea mai mare dovada de dragoste a tuturor timpurilor” a declarat Mihai Brasov, coordonatorul acestui eveniment.

Vizitarea Muzeului Crucii este GRATUITA si este potrivita pentru toate varstele, reprezentand o ocazie potrivita in Saptamana Patimilor de a intelege mai bine semnificatia celei mai importante sarbatori religioase a crestinismului și de a reflecta la insemnatatea sa.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.