15 lideri protestanti americani au avut o intalnire privata la Vatican, cu Papa Francisc

Presedintele Colegiului Westmont Gayle D. Beebe, impreuna cu 14 lideri protestanti din America de Nord au avut o intalnire privata cu Papa Francisc, pe data de 5 iunie la Vatican. Beebe, a participat la intalnire alaturi de politicieni, teologi si pastori, fiind singurul presedinte de colegiu din grup.

Papa a invitat liderii protestanti pentru a incerca sa gaseasca impreuna un raspuns la intrebarea: „Putem gasi o cale comuna, pentru a face cunoscuta viata si lucrarea lui Isus, astfel incat sa poata experimenta bucuria credintei crestine cat mai multi oameni”?

„Papa Francisc a declarat in mod clar ca doreste sa invite crestinii de pretutindeni pentru a realiza unitatea in Hristos. Calatoria sa recenta in Tara Sfanta a inclus o vizita cu Bartolomeu, Patriarhul Bisericii Ortodoxe. De ce are el dorinta de a dizolva neintelegerile care dureaza de cateva secole? El crede ca lumea noastra actuala a dezvoltat nu doar indiferenta la crestinism, ci si o ostilitate care corodeaza puterea datatoare de viata a Evangheliei. Daca dorim sa combatem acest spirit, va trebui sa invatam sa lucram impreuna”, a declarat Beebe.

„Desigur, acest apel nu este nou. Catolicii si protestantii din America au lucrat impreuna zeci de ani. Dar dorinta pe care o avem este sa facem acest lucru ca egali, nu ca adversari”, a concluzionat el.

Grupul s-a intalnit cu diverse oficialitati de la Vatican si a participat la „Adunarea Reinnoirii Charismatice” care a avut loc la Stadionul Olimpic din Roma.

Inainte de a face vizita la Vatican, Beebe a discutat timp de 90 de minute, cu cinci membri ai colegiului Westmont despre intrebarea formulata de Papa Francisc.

Sursa: Westmont