10 versete biblice care te pot ajuta sa treci prin furtunile vietii

In acest an, lumea noastra a fost martora unui numar fara precedent de evenimente tragice. De la atacurile teroriste din Paris la actele barbare de violenta efectuate de extremistii islamici din Orientul Mijlociu si Africa.

Cu toate acestea, este important sa ne amintim ca Dumnezeu este bun, drept si Sfant. El este adapostul nostru – chiar in mijlocul celor mai mari furtuni.

Vom enumera 10 versete care va pot ajuta sa va exprimati recunostinta fata de Dumnezeu pentru protectia, harul si credinciosia Lui.

 • 1 Tesaloniceni 5:18

  Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; caci aceasta este voia lui Dumnezeu, in Hristos Isus, cu privire la voi.”

Recunostinta deschide usa prezentei lui Dumnezeu si ne da puterea de a ne schimba inima fata de bunatatea lui Dumnezeu in orice imprejurare. Cand Ii vom multumi in situatii teribile, vom vedea ca Dumnezeu lucreaza pentru ca toate lucrurile sa fie spre binele nostru.

 • Psalmul 28: 7
  Domnul este taria mea si scutul meu; in El mi se increde inima, si sunt ajutat. De aceea imi este plina de veselie inima si-L laud prin cantarile mele.”

Daca suntem in Hristos, suntem protejati de toate lucrurile rele, iar cel mai important este ca sufletele noastre pacatoase au fost salvate prin sangele Sau pretios. Sa-I multumim pentru acest cadou nepretuit prin rugaciuni si cantari.

 • Filipeni 4: 6
  Nu va ingrijorati de nimic; ci, in orice lucru, aduceti cererile voastre la cunostinta lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri, cu multumiri.

In loc sa ne concentram pe nevoile si grijile acestei lumi, acest verset ne incurajeaza sa ne recunoastem slabiciunile noastre omenesti si sa ii facem cunoscute lui Dumnezeu problemele noastre. Prin rugaciune putem sa ne incredintam temerile noastre in mainile capabile ale Domnului care poate rezolva totul. Multumim, Doamne, pentru ca ne asculti si iei poverile de pe umerii nostri!

 • Psalmul 31:19

  O, cat de mare este bunatatea Ta, pe care o pastrezi pentru cei ce se tem de Tine si pe care o arati celor ce se incred in Tine, in fata fiilor oamenilor!

Chiar si atunci cand ne confruntam cu cele mai intunecate zile, este foarte important sa ne amintim ca Dumnezeu este intotdeauna bun. Sa-L laudam pe Domnul pentru bunatatea pe care o manifesta pentru noi si sa permitem ca harul Lui sa treaca prin noi si catre altii.

 • Psalmul 46: 1-2
  Dumnezeu este adapostul si sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseste niciodata in nevoi. De aceea nu ne temem, chiar daca s-ar zgudui pamantul si s-ar clatina muntii in inima marilor.

Acest verset ne intareste si ne da curaj in fata circumstantelor descurajatoare. Indiferent cu ce situatie rea ne confruntam, Dumnezeu ne promite si ne asigura ca nu suntem niciodata singuri. Iti vei face griji cu privire la problemele care iti scapa de sub control, sau vei avea incredere in Dumnezeu care va fi mereu alaturi de tine cand vei fi in necaz?

 • Coloseni 3:15
  Pacea lui Hristos, la care ati fost chemati, ca sa alcatuiti un singur trup, sa stapaneasca in inimile voastre, si fiti recunoscatori.

In fiecare zi sa rezervam un timp pentru a-I multumi Domnului pentru promisiunea de a oferi copiilor Sai pacea, care intrece orice pricepere. Este o mare incurajare in faptul ca am fost chemati intr-un singur trup cu Hristos! Este un cadou uimitor si extrem de pretios!

 • Evrei 12: 28-29

  Fiindca am primit, dar, o imparatie care nu se poate clatina, sa ne aratam multumitori si sa aducem astfel lui Dumnezeu o inchinare placuta, cu evlavie si cu frica, fiindca Dumnezeul nostru este un foc mistuitor.

In aceste versete, suntem incurajati sa ne amintim ca in si prin Hristos, noi apartinem unei imparatii (care nu este din lumea aceasta) care nu se poate clatina, indiferent de circumstantele terifiante din jurul nostru. Pentru aceasta promisiune (a Raiului) suntem datori sa ne aratam recunostinta fata de Mantuitor prin ascultare si respect.

 • Coloseni 2: 6-7
  Astfel, dar, dupa cum ati primit pe Hristos Isus, Domnul, asa sa si umblati in El, fiind inradacinati si ziditi in El, intariti prin credinta, dupa invataturile care v-au fost date, si sporind in ea cu multumiri catre Dumnezeu.

Daca noi ii apartinem lui Hristos, atunci caracterul si scopul nostru sunt ferm inradacinate in El. Fiecare pas, fiecare actiune, fiecare gand, fiecare cuvant conform cu cel al lui Hristos, ne dau speranta mantuirii. Trebuie sa-i multumim lui Dumnezeu ca ne ofera aceasta minunata si speciala relatie cu Fiul Sau!

 • 2 Corinteni 4:15

  Caci toate aceste lucruri se petrec in folosul vostru, pentru ca harul mare, capatat prin multi, sa faca sa sporeasca multumirile spre slava lui Dumnezeu.

Recunostinta este iubirea fata de Dumnezeu pentru harul Sau si care-L glorifica pe cel care ne-a creat. Predicatorul John Piper spune ca „recunostinta crestina este harul care se reflecta inapoi la Dumnezeu prin dragostea pe care o simtim fata de Isus.”

 • Psalmul 100: 4
  Intrati cu laude pe portile Lui, intrati cu cantari in curtile Lui! Laudati-L si binecuvantati-I Numele.

Multumiti-I lui Dumnezeu pentru familie, pentru credinciosia Lui, pentru tot ceea ce ofera vietii voastre. Sa-I multumim pentru ca ne arata caile sa ne apropiem mai mult de El si pentru ca vrea sa ne salveze vietile noastre pacatoase.

Autor: Dana Dobre

%d blogeri au apreciat: