Este adevarat faptul ca in zilele noastre banii joaca un rol foarte important. Multi dintre oameni probabil considera ca se poate cumpara si vinde totul pe lume, insa lucrurile nu stau intotdeauna asa.

Asadar, iata o serie de lucruri care nu pot fi cumparate, conform publicatiei Business Insider, care explica faptul ca un utilizator al Quora a cerut comunitatii sa spuna „Ce nu poti sa cumperi cu bani?”.

Daca am fi stat de vorba cu cei de la Beatles, ar fi raspuns categoric ca banii nu pot cumpara dragostea. Si nici fericirea, desi in urma unui studiu de psihologie unii respondenti au asociat o anumita suma de bani ca raspuns la intrebare.

1. Mai mult timp

Cu bani poti externaliza activitatile pentru a petrece timpul dupa preferinta, te ajuta sa castigi timp pentru tine. „Cu toate acestea, nici unul dintre noi nu stie cat are de trait pe acest pamant, astfel incat nimeni nu poate cumpara timp pentru a-si prelungi viata”, spune Krystle Hannigan.

2. Indemanarea

„Puteti face cursuri in orice arta cu cei mai buni profesori si antrenori disponibili, dar numai efortul personal, sudoarea si vointa te pot ajuta in calificare. Banii va pot da libertatea si timpul de a practica anumite lucruri si, cu siguranta, veti obtine rezultate foarte bune. De asemenea, puteti cumpara instrumente care faciliteaza instruirea, insa indemanarea in calificarea respectiva ramane o chestuine intre tine si eforturile depuse in acest sens”, sustine Josh Vogel.

3. Adevaratul respect

„Oamenii ar putea actiona ca si cand te respecta, dar e sigur ca ceea ce respecta de cele mai multe ori in realitate sunt banii, nu persoana ta. Adevaratul respect se castiga prin faptele proprii”, considera Krystle Hannigan.

4. Echilibrul dintre viata personala si cea profesionala

Arti Agarwal este de parere ca poti castiga milioane sau miliarde de dolari, doar ca sumele nu te ajuta atunci cand vine vorba despre echilibrul intre viata personala si cea profesionala. Acesta trebuie sa-l gestionezi singur.

5. O buna reputatie

Sigur, poti cumpara o intreaga echipa de PR pentru a te face sa arati bine, dar in cele din urma, reputatia te va ajunge din urma. Aceasta se castiga prin modul in care te-ai comportat cu celalti, dupa cum spune tot Krystle Hannigan.

6. Inocenta

Cele mai bune lucruri in viata nu au nicio legatura cu partea financiara. Partea trista, odata ce le pierzi, nu le poti recupera, indiferent cat de multi bani ai avea, precizeaza Alok Pandey.

7. Sanatatea

Anne W Zahra a raspuns ca toti banii din lume nu pot rezolva o problema de sanatate foarte grava.

8. Un sentiment sanatos al valorii personale

O utilizatoare Quora descrie modul in care a fost influentata gresit de o emisiune TV in care personajul principal si-a cumparat o casa, dupa care a primit imediat o propunere de casatorie. Apoi a rezolvat si cu un credit ipotecar.

„Am crezut ca pot cumpara propunerea de casatorie, ca si personajul din emisiune, si am procedat la fel. In loc sa fac eforturi in acest sens, mi-am cumparat o casa si am asteptat ca aceste lucruri sa vina de la sine. Am suferit o mare depresie”, a declarat utilizatoarea Claudia Altucher.

9. Puterea de a spune „Destul”

Un internaut spunea o poveste despre Joseph Heller, autorul celebrului roman „Catch-22”. La o petrecere plina de oameni bogati tineri, la care acesta a participat, s-a adus in discutie faptul ca unul dintre participanti a castigat in anul respectiv mai mult decat Heller cu cartile sale pe parcursul intregii vieti.

Joseph Heller s-a uitat la tanarul de 25 de ani si a spus: „Dar eu am un lucru pe care acel om nu il va avea vreodata”. Batjocoritor, a fost intrebat: „Si care ar putea fi acel lucru?”. Scriitorul i-a raspuns: „Puterea de a spune DESTUL”.

10. Mantuirea, lucrul cel mai important

In sfera spirituala, mantuirea sufletului este de departe cel mai important lucru spre care poate tinde un om. Cu bani trecatori se pot obtine numai bunuri trecatoare. Stiti ca adevaratele valori, durabile, pe care nu le puteti cumpara, le puteti primi gratuit? Mantuirea sufletului, iertarea pacatelor, pacea cu Dumnezeu, viata vesnica va sunt oferite astazi gratuit, fie ca sunteti bogat, fie sarac. Dumnezeu, care poseda cerul si pamantul, nu are nevoie de plata noastra. Pentru a ne face o astfel de oferta, El a platit un pret mult mai mare decat toate comorile lumii – moartea Domnului Isus, a Fiului Sau preaiubit. Pentru a ne binecuvanta, El asteapta doar sa ne recunoastem vina, dar si incapacitatea noastra de a plati.