Cel putin 200 de oameni au murit in sudul Nigeriei, dupa ce o biserica s-a prabusit

Cel putin 200 de oameni au murit in sudul Nigeriei, dupa ce o biserica s-a prabusit

Cel putin 200 de oameni au murit in orasul Uyo din sudul Nigeriei, dupa ce o biserica s-a prabusit, a anuntat directorul unui spital local.

Biserica Reigners din Uyo, capitala statului Akwa Ibom, se afla inca in constructie, iar muncitorii s-au grabit sa o termine la timp pentru ceremonia de sambata, cand fondatorul Akan Weeks urma sa devina episcop.

Sute de oameni, inclusiv guvernatorul Udom Emmanuel, se aflau in cladire, cand grinzile de metal au cedat, iar acoperisul de fier s-a prabusit, relareaza news.ro.

Emmanuel si Weeks, care sustine in predicile sale ca Dumnezeu ii va face pe adeptii sai bogati, au scapat nevatamati.

Un purtator de cuvant al guvernatorului, Ekerete Udoh, a declarat ca autoritatile au demarat o ancheta pentru a stabili daca standardele de constructie au fost sau nu respectate.

Prabusirile de cladiri sunt dese in Nigeria, unde constructorii nu respecta standardele si mituiesc inspectorii pentru a scapa de pedepse.

In 2016, 116 oameni au murit cand o cladire a unei sinagogi s-a prabusit in Lagos, capitala comerciala a tarii. Majoritatea victimelor au fost sud-africani aflati in vizita.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*