In ciuda persecutiei, tot mai multi oameni se convertesc la crestinism intr-o tara cu 90% populatie musulmana

BANGLADESHPotrivit site-ului The Christian Post, musulmanii reprezinta aproape 90 la suta din populatia Bangladesh-ului. Cu toate acestea, numarul celor convertiti la crestinism este în crestere.

Organizatia pentru drepturile omului Freedom International, estimeaza ca aproximativ 91.000 de musulmani s-au convertit la crestinism in aceasta tara in ultimii sase ani.

In prezent, exista circa 1,6 milioane de crestini in Bangladesh, tara care are o populatie totala de 165 de milioane de oameni, relateaza Actualidad Cristiana.

Crestinii convertiti stiu ca persecutia este inerenta dupa schimbarea credintei, insa isi asuma acest risc: „Prigoana va veni, dar credinciosii sunt gata sa-i faca fata”, a declarat pastorul Faruk al-Ahmed, care s-a convertit la crestinism la mijlocul anilor ’90.

Persecutarea crestinilor din Bangladesh se manifesta sub mai multe forme. Uneori este vorba de o persecutie evidenta, manifestata sub forma violentei fizice, prin tortura sau viol, dar exista de multe ori si o persecutie subtila, mascata, mai putin evidenta.

Convertirea nu este strict interzisa prin lege, dar presiunea asupra proaspatului crestin este exercitata de catre membrii familiei, prieteni sau/si vecini”, a subliniat pastorul Faruk al-Ahmed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Descoperire de o inestimabila valoare istorica si spirituala: O Biblie din secolul XVII in traducerea lui Martin Luther

Politia din orasul Lubeck - Germania a gasit in cursul unei perchezitii un exemplar vechi

Ce poate face Biblia pentru mine?

Poate ca te-ai Intrebat: «Ce poate face Biblia pentru mine?». Va da un raspuns multumitor

Închide