Kazahstan: Un crestin adventist, acuzat de „incitare la ura religioasa”. Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Regiunea Euro-Asia face apel la rugaciune

ykylas-kabduakasov-courtYklas Kabduakasov, un crestin adventist de ziua a saptea, tatal a opt copii, a fost acuzat si deportat doi ani intr-un lagar de munca pentru „incitare la ura religioasa”.

Kabduakasov a fost acuzat ca a facut „comentarii defaimatoare” in timpul unor cursuri tinute cu studentii de la Universitatea din capitala tarii, Astana.

Recent, Tribunalul a decis redeschiderea cazului la cererea Procurorului care a sustinut ca are noi dovezi audio si video impotriva lui Kabduakasov, solicitand o pedeapsa mai aspra.

La inceputul acestui an Kabduakasov fusese condamnat de catre Tribunalul Districtual Esil la sapte ani de arest la domiciliu, dar Curtea de Apel a fost nevoita sa revizuiasca sentinta si, in locul arestului la domiciliu, a decis sa-l condamne la 2 ani de inchisoare.

Ganoune Diop, director al Departamentului de Relatii Publice si Libertate Religioasa al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea si-a exprimat ingrijorarea cu privire la invinuirea si condamnarea lui Kabduakasov, declarand ca spera ca „autoritatile din Kazahstan sa respecte angajamentele fata de tratatele internationale si conventiile la care au aderat si in consecinta sa asigure pentru toti cetatenii libertatea religioasa si/sau de credinta.

Dwayne Leslie, director asociat al Departamentului Relatii Oficiale si Libertate Religioasa al Bisericii Mondiale a adaugat: „In ultima perioada au crescut restrictiile impotriva minoritatilor religioase din multe tari din intreaga lume si suntem intristati atunci cand oamenii sunt pusi in imposibilitatea de a-si urma constiinta si credinta.

Avocatul lui Kabduakasov, Shaldykova Gulmira, a declarat ca apararea nu este de acord cu decizia Curtii si considera ca verdictul este „prea dur”. Gulmira a adaugat ca va discuta problema cu Kabduakasov si ii va recomanda depunerea unui recurs, relateaza interamerica.org.

Michael Kaminsky, presedinte al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Regiunea Euro-Asia a transmis intr-un mesaj pe e-mail ca „ramanem uniti in rugaciune pentru fratele nostru si familia sa. Solicitam fratilor din bisericile noastre sa ni se alature in rugaciune pentru libertatea lui Kabduakasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Musulman convertit la crestinism: „Cautandu-l pe Allah, L-am gasit pe Isus”

Un musulman a facut o analiza comparativa intre islam si crestinism pentru a vedea care

Romania ar putea avea prima femeie-preot din istoria Bisericii Ortodoxe

Ana Maria are 34 de ani, este de profesie medic, iar de 2 ani a

Închide