Descoperire de o inestimabila valoare istorica si spirituala: O Biblie din secolul XVII in traducerea lui Martin Luther

biblia-de-lutero-horz
Politia din orasul Lubeck – Germania a gasit in cursul unei perchezitii un exemplar vechi si extrem de valoros al Bibliei tradusa de reformatorul Martin Luther.

Cartea a fost gasita de un echipaj de politie care efectua un control de rutina si reprezinta o descoperire de o inestimabila valoare istorica si spirituala, scrie acontecercristiano.

Biblia legata in piele a fost publicata de editura Von Stern’sche Druckerei (fondata in 1614) si prezinta pe prima pagina o consemnare adaugata „de mana”, relateaza agentia de stiri EFE.

Editura a tiparit in secolul al XVII-lea aproximativ 60 de exemplare ale Bibliei traduse in limba germana de catre Luther in anul 1534. Aceste exemplare sunt considerate in ziua de azi adevarate capodopere literare si religioase.

Martin Luther s-a nascut in 1483, a murit in 1546 si a fost primul reformator protestant ale carui reforme au dus la nasterea Bisericii Evanghelice-Luterane.

Expertul literar Wolfgang Schellmann a analizat Biblia si a declarat ca aceasta este „un exemplar foarte bine pastrat si reprezinta o adevarata raritate a timpurilor noastre”. El a adaugat ca „aceasta carte are o valoare literara inestimabila”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Presedintele unui partid politic din Mexic: „Ne trebuie lideri care sa se teama de Dumnezeu, sa inteleaga principiile biblice”

Presedintele Partidului Encuentro Social din Mexic, Eric Hugo Flores, a declarat ca tara sa pentru

Klaus Iohannis, mesaj pentru Biserica Crestina Baptista

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Congresului Cultului Crestin Baptist, in care si-a

Închide