health-spinalCartea ”Baiatul care s-a intors din ceruri” a devenit best-seller in urma cu aproximativ patru ani, autorii sustinand ca este vorba despre o poveste adevarata.

Cartea a fost tradusa in zeci de limbi, inclusiv in romana, insa acum a fost retrasa de pe piata, dupa ce unul dintre autori recunoaste ca a mintit in paginile cartii.

Kevin Malarkey si fiul sau de sase ani, Alex, au suferit un accident de masina deosebit de grav in anul 2004, relateaza Huffington Post. Alex a intrat in coma, iar dupa doua luni, cand s-a trezit, avea de impartasit o poveste incredibila.

Baiatul a povestit ca a fost purtat pe brate de ingeri pana la portile raiului si ca s-a intalnit cu Isus. A detaliat conversatiile sale cu Isus Hristos precum si intalnirile cu diavolul, care la un moment dat a dat vina pe el pentru accident.

Relatarile sale s-au materializat intr-o carte scrisa alaturi de tatal sau, Kevin Malarkey, terapeut crestin din Ohio. La scurt timp dupa publicare, volumul a devenit un adevarat fenomen, iar cei doi autori au devenit adevarate vedete.

Dupa aproximativ patru ani de la scoaterea pe piata a acestei „povesti”, Alex a cerut sa fie retrasa de la vanzare, recunoscand ca a mintit si ca a fost o forma de a atrage atentia.

„Nu am fost niciodata in cer. Am spus ca m-am dus acolo pentru a atrage atentia. Cand am facut acele afirmatii nu citisem Biblia. Oamenii au profitat de aceste minciuni si continua sa o faca. Toti ar trebui sa citeasca Biblia, care este indeajuns. Biblia este singura sursa de adevar. Orice este scris de om nu poate fi infailibil”, a mai adaugat Alex intr-o scrisoare deschisa.