Papa Francisc, despre libertatea de expresie: Daca prietenul meu imi injura mama, primeste un pumn(Video)

VATICAN-RELIGION-POPE-ASSUMPTION

Papa Francisc a sugerat, joi, ca libertatea de expresie are limite. Comentariile sale vin in contextul dezbaterii provocate de atacul terorist de la redactia publicatiei satirice Charlie Hebdo din Paris.

„Nu poti sa glumesti pe seama religiei” si oricine arunca cu insulte se poate astepta la „un pumn”, a spus Papa, potrivit NBC.

Pontiful a aratat ca atat libertatea religioasa cat si cea de expresie sunt drepturi fundamentale si „fiecare religie are demnitatea sa”.

„Nu poti provoca, nu poti insulta religia altor oameni, nu poti sa faci glume pe seama credintei. Este o limita. Fiecare religie are demnitatea sa… sunt limite in libertatea de expresie”, le-a spus papa reporterilor care il insotesc in turneul din Asia.

Dreptul la libertatea de exprimare vine cu „obligatia” de a vorbi pentru „binele comun”, a mai spus papa, care a avertizat cu privire la provocari. Pentru a-si ilustra argumentul, Papa s-a referit la consilierul sau, Alberto Gasparri, care statea langa el. „Daca bunul meu prieten, doctorul Gasparri, imi injura mama, il asteapta un pumn”, a spus pontiful.

Sursa: Ziare.com

Sursa foto: huffingtonpost.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Puterea mesajului Evangheliei transmis prin radio: un membru al grupului terorist Boko Haram s-a convertit la crestinism

Un terorist s-a convertit la crestinism dup a ce a auzit mesajul Evangheliei la radio.

Cum s-a convertit o reputata cercetatoare, astronom si fizician, de la ateism la credinta in Isus Hristos (Marturie)

O reputata cercetatoare, astronom si astrofizician, a renuntat la ateism si a imbratisat credinta in

Închide