Incredibil: un preot catolic ofera binecuvantari pentru barci, carute, animale si…smartphone-uri

smartphonesUn preot catolic din Franta a decis sa ofere binecuvantari pentru smartphone-urile enoriasilor, intr-un efort de a atrage mai multi oameni la biserica.

Frederic Lequin, preot la o biserica din orasul Notre-Dame de Bellecombe, va oferi aceste binecuvantari pana duminica – 8 iunie.

Trebuie sa ne amintim ca binecuvantarea pentru dispozitivele de comunicare este consemnata in traditia Bisericii, la fel ca si binecuvantarile pentru barci, carute, unelte de munca, precum si pentru animale”, a declarat preotul pentru Le Progres.

A existat un precedent in urma cu cativa ani, cand un preot din Nisa, a binecuvantat echipamente electronice in 2011. Parintele Lequin, recunoaste ca acesta a fost sursa lui de inspiratie…

Parintele Gil Florini, preot paroh la Saint-Pierre-d’Arene din Nisa, a efectuat deja o astfel de binecuvantare, urmand exemplul de la bisericile din Londra”, a spus Lequin.

Eu insumi am binecuvantat animale de-a lungul timpului, cand am slujit ca preot in Champagne-au-Mont-d’Or si, de asemenea, aici in Notre-Dame de Bellecombe din octombrie 2013”, a adaugat el.

Potrivit statisticilor nationale, doar 56 la suta dintre francezi se declara ca fiind catolici, inregistrandu-se un declin puternic fata de anul 1986, cand aproape 80 la suta din populatie apartinea cultului catolic.

Surse:Le parisien; upi.com;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Alerta in SUA: Doua bombe au explodat in apropierea unor biserici (Video)

Doua dispozitive explozive au determinat evacuari, dupa ce au fost detonate langa doua biserici din

Ultima filă din Calendar

Din Calendar am rupt o filă A fost ultima, din acest an, Iar pe catargul

Închide