Acasă » Cum arata astazi actorul care a interpretat rolul principal din „Jesus of Nazareth”?

Cum arata astazi actorul care a interpretat rolul principal din „Jesus of Nazareth”?

Rober-Powell-1

Este practic imposibil sa nu ne amintim interpretul filmului „Iisus din Nazareth”, devenit celebru dupa ce a interpretat rolul principal in acest film, regizat de Franco Zeffirelli, in 1977.

De-a lungul timpului, cinematografia mondiala a fost fascinata de povestea lui Iisus. De la capodopera lui Zeffireli, „Iisus din Nazaret”, pana la contoversatul „Patimile lui Hristos” (2004) si actualmente „Son of God”, figura Mantuitorului apare intr-o multime de filme.

Sa intri in pielea lui Iisus este ceva cu totul exceptional, iar actorii care l-au jucat de-a lungul anilor au simtit farmecul acestui rol, dar si blestemul sau. Robert Powell, Jim Caviezel, Max von Sydow sau Christian Bale sunt doar cativa dintre actorii celebri care au reusit sa-L aduca pe Iisus pe marile ecrane in mod convingator.

robert-powell-001O serie de actori celebri au avut curajul de a juca cel mai greu si solicitant personaj pentru un star de cinema. Mai mult sau mai putin inzestrati cu arta actoriceasca, toti au avut misiunea grea de a impresiona publicul.

60565958

De departe cel mai cunoscut ramane Robert Powell, din „Jesus of Nazareth” (1977) considerat cel mai bun actor din toate timpurile care a interpretat rolul lui Iisus. Interpretarea sa magnifica a intrat in istorie si pentru o generatie intreaga el a ramas drept Iisus, imaginea sa fiind asociata des cu cea a Mantuitorului.

Desi regizorul Zeffirelli isi dorea nume ca Al Pacino sau Dustin Hoffman, ochii albastri ai lui Powell l-au determinat sa-l aleaga ca cel mai potrivit actor. Robert Powell a fost sfatuit de regizor sa nu clipeasca, pentru a accentua ochii lui albastri, patrunzatori si pentru a-i da un aer misterios.

Powell a trecut printr-un regim foarte strict si a ascultat cu atentie toate indicatiile regizorului. Ba mai mult, a fost nevoit sa se casatoareasca cu iubita sa, pentru ca Zeffirelli n-a vrut ca cel care-L portretizeaza pe Iisus sa „traiasca in pacat”.

Si la 37 de ani de la premiera, „Jesus of Nazareth” este considerat o capodopera si poate cel mai bun film despre viata lui Iisus. Robert Powell a declarat in nenumarate randuri, dupa turnarea filmului, ca experienta interpretarii celui mai important personaj din istoria crestinatatii a fost una solicitanta si chiar traumatizanta.

Dupa rolul interpretat in productia lui Franco Zeffirelli, Iisus din Nazaret, actorul britanic Robert Powell a ajuns sa creada ca este, cu adevarat, un trimis al lui Dumnezeu, desi se considera un ateu inainte de a incepe filmarile.

Dupa Iisus din Nazaret, Robert Powell a continuat sa fie activ, inclusiv pe micile ecrane, insa n-a reusit niciodata sa se desprinda de imaginea care i-a marcat pentru totdeauna cariera. Si dupa 35 de ani actorul britanic continua sa fie asociat cu rolul din pelicula lui Zeffirelli, iar fanii nu vor uita niciodata interpretarea sa magnifica.

Sursa: IMDb

Mai citeste si:

Un pastor protestant a descoperit o comoara dacica intr-o padure din Brasov!

Ce se intampla cu lumea asta? Exact ceea ce Isus ne-a avertizat!

Ce alege Mihai Gadea intre a fi crestin si a fi vedeta? Un „frate” scriitor ii face radiografia intr-o scrisoare deschisa

Un cersetor de 99 de ani ofera o lectie de viata intregii lumi. Isi doneaza toate castigurile in scopuri umanitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.