Ce este harul?

425797_233709483379432_566296309_n

Cititorul Bibliei va intalni mereu cuvantul har. Acest cuvant provine din grecescul „chari“ si inseamna bunavointa, favoare a stapanului fata de slujitori, a lui Dumnezeu fata de oameni: „Fiindca atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica“ (Ioan 3.16).

Cuvantul „har“ conţine ideea de bunatate, ce se arata cuiva care nu o merita: „Si daca este prin har, atunci nu mai este prin fapte; altfel, harul n-ar mai fi har. Si daca este prin fapte, nu mai este prin har; altfel, fapta n-ar mai fi fapta“ (Romani 11.6).

Harul ne arata in mod special bunatatea lui Dumnezeu, care da favoruri celor ce nu le merita, iar pacatosilor iertarea pacatelor si mantuirea vesnica prin Fiul Sau: „Caci harul lui Dumnezeu, care aduce mantuire pentru toti oamenii, a fost aratat.

El S-a dat pe Sine Insusi pentru noi, ca sa ne rascumpere din orice faradelege si sa-si curateasca un popor care sa fie al Lui, plin de ravna pentru fapte bune“ (Tit 2.11,14).

Sa primim harul lui Dumnezeu in inimile noastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat:
Citește mai multe:
Biserica Adventista din Jamaica ia atitudine: „Solicitam liderilor politici sa mentina o campanie electorala civilizata si sa renunte la atacurile la persoana

Presedintele Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Jamaica a adresat rugamintea tuturor politicienilor sa

La 98 de ani a cerut botezul biblic, prin scufundare: Ceremonia postata pe retelele de socializare a strans peste 2 milioane de vizualizari (Video)

O femeie din Brazilia in varsta de 98 de ani a fost botezata la aproape

Închide